Hea toidu kodu

Šokolaadikook vaarikatega

See kook oli pikka aega mu täielik lemmik ja peaaegu ainuke kook, mida ma üldse tegin. Viimaste aastate jooksul on aga nii palju uusi retsepte kogu aeg peale tulnud ja katsetamistuhin on nii suur, et see on kuidagi ära ununenud. Ja täna, kui magusaisu tabas, siis täitsa juhuslikult olid kõik koostisosad kodus olemas ja äratasin selle vana retsepti jälle ellu. 

IMG_20170224_162320

Kahetsema ei pidanud mitte üks raas, sest tumeda šokolaadi rammus magusus ja hapud vaarikad on endiselt täiesti ideaalne kombinatsioon. Vanasti ma tegin seda kooki alati vähemalt topeltkoguse, sest see haihtub laualt sekunditega. Täna piirdusin igaks juhuks vaid ühe kogusega ja see sai kahepeale lauamängu kõrvale näksides nii umbes kümne minutiga otsa. Tegemist on brownielaadse ja ülimalt lihtsa koogikesega, mille küpsetamisega saab hakkama igaüks. 

IMG_20170224_150017

Vormina kasutasin sakiliste servadega ja eemaldatava põhjaga ristkülikukujulist koogivormi, mõõtudeks 12 x 36 cm. Suuremale seltskonnale valmistades võid vabalt kõigi ainete koguse kolmega korrutada ja koogi hoopis ahjuplaadil teha. 

Šokolaadikook vaarikatega
Portsjoneid: 4
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
35 min
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
35 min
Vaja läheb:
  1. 75 g tumedat šokolaadi
  2. 75 g võid (+ veidi vormi määrimiseks)
  3. 3 muna (ikka vabalt peetud kanade omi)
  4. 100 g fariinsuhkrut
  5. 75 g tükeldatud tumedat šokolaadi
  6. 36 külmutatud vaarikat 🙂 (umbes 2 dl)
Juhtnöörid
  1. Eelsoojenda ahi 150 kraadini.
  2. Sulata või ning selle sees omakorda 75 g šokolaadi.
  3. Samal ajal vahusta munad korralikult suhkruga nii, et tekib hele vaht.
  4. Seejärel sega veidi jahtunud šokolaadisegu munavahu sisse.
  5. Sega sisse ka hakitud šokolaad ning kalla segu võiga määritud vormi.
  6. Vajuta külmutatud vaarikad taigna sisse (neid eelnevalt sulatada pole tarvis).
  7. Küpseta 30-35 minutit, kuni kook on äärtest krõbe ja keskelt veel mõnusalt nätske.
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

 IMG_20170224_162225

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Aweli
    14. veebr. 2018

    Kas fariinsuhkru asemel palmisuhkurt võiks kasutada ja kas see on pigem järgmisel päeval parem või kohe süüee?

    • Jäta kommentaar

      kadri
      15. veebr. 2018

      Võib ikka kasutada, kuigi fariinisuhkur on palmisuhkrust sutsu “mahlasem” ja tulemus võib natuke erinev jääda. Ma ei ole ise katsetanud, seega täpset tulemust ei oska ennustada, aga loogika kohaselt ei saa midagi hullu küll juhtuda. Ja see kook on ka jägmisel päeval väga mõnus, aga ahjusoojana koos külma jäätisega muidugi kõige parem!

      • Jäta kommentaar

        Ingrid
        9. dets. 2022

        Tere.
        Kas siia koogi sisse jahu ei käigi? Kas seest vedel ei jää ilma?

        • Jäta kommentaar

          kadri
          30. dets. 2022

          Tere. Tegemist on tõesti täiesti jahuvaba koogiga ja ei jää vedel – muna on ju ohtralt 🙂

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>