Hea toidu kodu

Sidruni-basiiliku krõbedikuga röstsparglid

Milline õnn, kui lähed poodi ja avastad, et seal müüakse mahedalt kasvatatud sidruneid, mille koort toidu sisse riivida kannatab (okei, kuumutamise puhul kasutan mõnikord tavalise sidruni koort ka, aga ilma kuumutamata tundub ikka liiga mürgine). Ja lisaks müüakse samas poes sparglit, mille hooaeg ei ole enam kaugete mägede taga ja pealekauba veel lahtiselt. Selle sparglikotiga oleksin muidugi kogemata täitsa ilma maksmata poest väljunud või no, tõele au andes väljusin ka, aga õnneks märkasin oma värsket kriminaalistaatust kohe pärast maksmist ja ülejäänud kraami kotti toppimist, seega südametunnistus sai kohe kiiresti uuesti ära parandatud.

Igal juhul õnn, et need mõlemad saadaval olid, sest neist sai väga lihtsa vaevaga supermõnusa ja värske õhtusöögi organiseerida. Saab valmis maksimaalselt 20 minutiga ning lisaks eelmainitule ning sellele, mis kodus niikuinii olemas on (sool, pipar ja oliiviõli ikka on, onju) tuleb kaasa haarata ainult panko. Ja okei, basiilik ka, aga mul on üks vahva basiilikutaim juba kaks nädalat klaasis vee sees ja hoolimata igapäevasele söömisele ei ole see veel üldse otsa saamas. Maitse saab supervärske ja supersidrunine, aga just täpselt nii paras, et spargli õrna maitset mitte ära lämmatada.

Sidruni-basiiliku krõbedikuga röstsparglid
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 400 g rohelist sparglit
  2. 1 spl oliiviõli
  3. 1 dl pankot
  4. 0,5 sidruni mahl ja koor
  5. 10 suurt basiilikulehte
  6. Soola-pipart
Juhtnöörid
  1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini.
  2. Murra sparglivartelt puitunud otsad ära ning säti need ahjuplaadile. Piserda õige kergelt õliga ning lisa pisut soola.
  3. Rösti spargleid umbes 13 minutit.
  4. Samal ajal, kui spargel ahjus peesitab valmista krõbedik.
  5. Selleks kuumuta oliiviõli pannil, siis lisa pannile panko ning prae see keskmisel kuumusel krõbedaks.
  6. Sidrunilt riivi koor peenelt, lisa sellele peenelt hakitud basiilik ning pigista juurde sidrunimahl.
  7. Kui spargel on valmis, ehk siis pehme aga siiski veel krõmps, siis säti see taldrikule ootama.
  8. Viimasena sega sidruni-basiilikusegu krõbeda saiapuruga ning maitsesta soola-pipraga.
  9. Tõsta krõbedik sparglivartele ning söö ära enne, kui panko oma krõbeduse kaotab.
Märkused
  1. * Spargliroog sobib kenasti mõne kalalise kõrvale, aga oma tänase kogemuse baasilt väidan, et see on ka lihtsalt omaette süües väga nauditav.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>