Hea toidu kodu

Rukkola ja jalopenoga täidetud munad

Siit tulevad järjekordsed rohelised munad minu poolt 🙂 ühed on blogis juba olemas ja need leiad siit. Ei saa ma milegipärast “normaalseid” täidetud mune tehtud vaid pean iga kord ikka midagi imelikku täidisesse segama. 

Sel korral tegellikult oli plaanis täitsa tavalisi mune teha, aga külmkappi avades selgus, et mul pole seal ei sinepit ega majoneesi. Mitte ei oska seletada, kuidas selline olukord üldse tekkida sai, aga igal juhul nii oli. (Kohe lähen poodi, et see sinepiikaldus lõpetada). Aga munad juba keesid ja täidetud muna isu oli suur, seega tuli midagi välja mõelda. Ja mõeldud see midagi ka sai. 

Täidetud munade juures on minu meelest täiesti hädavajalik, et sinna oleks lisatud mingeid tugevamaid maitseid – traditsiooniliselt täidab selle rolli minu jaoks sinep, aga nagu mainitud, siis seda polnud. Revideerisin siis pisut külmkapi sisu ja sõelale jäi marineeritud jalopeno vürtsi lisamiseks ja rukkola samuti kergeks vürtsiks aga ka selleks, et munad pisut kergemad tuleksid. Ise olen tulemusega ülirahul ja härra elukaaslane kiitis lausa, et see on “üks geniaalsemaid toite, mis ma kunagi teinud olen.” Ainuke väike viga on nendega see, et täidisel peaks ideaalis laskma külmkapis pisut taheneda, sest nii rukkola kui ka jalopeno muudavad selle pisut vedelamaks. Mul endal sel korral eriti ilusaid mune vaja ei olnud, sest kavatsesin need niikuinii kohe ära süüa, aga siis olete hoiatatud – kui selle täidisega munad on vaja peolauale sättida ja tahate, et täidis oleks kaunilt kuhjas, siis hoidke seda enne pritsimist natuke aega külmkapis. Aga maitse on ka ilma ootamata lihtsalt suurepärane!

Seega kui nädalavahetusest mune üle ja nendega enam miskit peale hakata ei oska, siis siin on veel üks variant, kuidas täidetud munad natuke teistmoodi ja traditsioonilisest natuke tervislikumaks teha. 

Rukkola ja jalopenoga täidetud munad
Sellest saab 12
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
15 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 6 kõvaks keedetud muna
  2. 120 g toorjuustu
  3. Maitse järgi marineeritud jalopenot (minu maitse ütles 20 viilakat)
  4. Umbes 50 g rukkolat
  5. Maitse järgi soola
Juhtnöörid
  1. Koori munad ettevaatlikult ning lõika terava noaga pooleks. Munakollased kummuta kaussi ning munavalged säti kandikule täidist ootama.
  2. Lisa munakollastele toorjuust, jalopeno, rukkola ning surista saumikseriga kõik ühtlaseks.
  3. Maitse ning lisa vajadusel soola või kui vürtsi juurde vaja, siis veel jalopenot 🙂
  4. Tõsta täidis pritskotti* ja KUI sul on aega oodata, siis pista kott umbes pooleks tunniks külmkappi tahenema. Kui aega ei ole, siis täida munad kohe, aga arvesta sellega, et täidis on natuke vedelam ja ei hoia väga hästi kuju.
  5. Täida munad pritskotiga ning kaunista rukkolalehekestega.
  6. Head isu!
Märkused
  1. * Loomulikult võid pritskoti asemel kasutada ka lihtsalt teelusikat.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>