Hea toidu kodu

Roosa pasta peedi, päikesekuivatatud tomatite ja fetaga

Pearoog, Taimetoit | 11. okt. 2016 | By

Kodus pastataigna tegemise võlu on see, et sinna saab igasugu toredat kraami juurde lisada ning nii on toit ühtaegu ilus ja maitsev. Kuna peeti on mul kodus hetkel vähemalt 3 kilo, siis tundus pasta roosaks värvimine igati hea plaan.

Mina keetsin peedi muidugi ise. Viskasin terve koorimata peedi lihtsalt potti. See võtab aega nii umbes täpselt mustmiljon aastat. Okei, tegelt umbes tunni, aga ikkagi on see väga-väga palju aega, seega need, kellel kodus peedihunnik tarbimist ei oota – minu soe soovitus on poest keedetud peet osta. Ise ka ei usu, et millegi valmis tehtu ostmist soovitan hetkel, aga samas ei usu ma ka seda, et keegi peedi keetmisel sinna mingeid lisaaineid juurde topib ja selle pehmeks minemine võttis tõesti kohutavalt palju aega, seega keedupeedi ostmine tundub mõistlik.

Ja kuidagi meeimg_20161011_170729nus mul hetkel, et ma ise pean oma toite üsna lihtsaks. Tegelikult ega neis midagi hirmkeerulist ei ole ka, aga ma vist unustasin selle väljaütlemise hetkel ära fakti, et kõik ei pruugi tundide kaupa köögis olemist sama meeldivaks pidada kui mina… Kui keegi roosat pastat soovib ja ise selle tegemist ette võtta ei soovi, siis andke teada ja kindlasti leiame mingi vastuteene, mille vastu ports värsket pastat vahetada 🙂

Pastataigen tuleb selle retsepti järgi tehes ilus tumeroosa. Peedi maitse ei domineeri mitte kuidagi, seega neile pereliikmetele, kes peeti ei armasta ära lihtsalt ütle, et see toidu sees on! Osa täidise sisse segasin veel pisut ülejäänud peedipüreed ja siis oli peedimaitset pisut rohkem tunda.

Feta ja päikesekuivatatud tomatid koos natukese sidrunikoorega annavad toidule mõnusat särtsu ja võikaste koos piiniaseemnetega lisab jällegi rammusust. Minu kodus läheb see retsept igal juhul kordamisele!

Ahjaa – kuna ma just võitsin köögikombaini (aitäh Tervise Arengu Instituut!), siis sel korral tegin pastataigna masinaga ja läheb tegelikult kiiremini küll, kui käsitsi tehes. Aga kui tahad käsitsi teha, siis siin olen kirjeldanud ka taigna käsitsi tegemist.

Ravioolid peedi, päikesekuivatatud tomatite ja fetaga
Portsjoneid: 4
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
25 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Aeg ettevalmistuseks
25 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Pasta
  1. 300 g durum nisujahu
  2. 60 g keedetud peeti
  3. 2 muna (palun vabalt peetud kanade omi)
  4. 1 spl extra virgin oliiviõli
  5. Suts soola
Täidis
  1. 100 g õlist nõrutatud päikesekuivatatud tomateid
  2. 250 g fetat
  3. Umbes poole sidruni riivitud koor
  4. Värskelt jahvatatud musta pipart
Kaste
  1. 60 g võid
  2. Soovi korral salveid
  3. Soovi korral serveerimiseks röstitud piiniaseemneid
Pasta
  1. Kõigepealt tee keedetud peedist saumiksriga ühtlane püree.
  2. Kasuta köögikombaini lõiketerasid. Pane kannu jahu, lisa sool ning kõik muu pastataignasse kuuluv.
  3. Surista kõik segamini nii, et saad ühtlase puru.
  4. Kalla puru lauale, ning sõtku kätega ruttu ühtlaseks taignaks.
  5. Mässi taignapall toidukilesse ning lase vähemalt pool tundi külmkapis puhata.
Täidis
  1. Haki päikesekuivatatud tomatid väiksemaks ning lisa fetale.
  2. Riivi peene riiviga sidrunikoor samasse kaussi ning sega kõik segamini.
Ravioolid
  1. Kui pasta on puhanud, siis rulli see pastamasinaga kahes osas kõige õhema paksuseni.
  2. Mõõda mõlemad jupid pooleks ning aseta kahes reas pisut väiksemad, kui teelusikasuurused tupsukesed täidist pastataignale, nagu üleval pildil näha on.
  3. Määri täidisekuhjakeste vahele jääv pastataigen õrnalt veega ning tõsta täidisest puutumata taigen ettevaatlikult täidisega osa peale.
  4. Seejärel suru õhk täidise vahelt välja sulgedes ravioolid ettevaatlikult.
  5. Lõika ravioolid üksteise küljest lahti kasutades spetsiaalset vormi, suvalist klaasiäärt või nagu mina tegin - lihtsalt noaga.
Lõppakord
  1. Pane keema suur potitäis soolast vett.
  2. Kui soovid serveerimisel kasutada piiniaseemneid, siis rösti need kõigepealt kuival pannil ning tõsta hetkeks kõrvale.
  3. Seejärel sulata samal pannil ning lisa sulanud või sisse soovi korral ka salveilehed, kus need üsna ruttu mõnusalt krõbedaks praevad.
  4. Kuumuta võid, kuni saad mõnusa pruunika tooni ning tõsta siis pann tulelt kuni pasta keeb.
  5. Pastat keeda maksimaalselt 1 minut, üle keedetud värske pasta on lihtsalt raiskamine.
  6. Kui ravioolid valmis, siis keeruta neid enne serveerimistaldrikule tõstmist võikastmes, siis tõsta taldrikutele ning puista soovi korral peale röstitud piiniaseemneid.
  7. Söö kohe ära!
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>