Hea toidu kodu

Rohelisest rohelisem põletikuvastane salat

Ma suutsin endale hakida maailma kõige vastikuma silmapõletiku. No ikka nii tüütu, et viimasest 48 tunnist olen silmad lahti olla suutnud nii umbes 4. Kujutate ette, kui igav see on? Ma kinnitan, et on VÄGA igav. Aga no ju mu keha siis annab märku, et ei ole tarvis lisaks päris tööle veel miljon trenni anda ja sama paljudes ise lisaks käia, kirjutada, mingeid projekte lisaks teha ja üldiselt kogu aeg ringi trampida ning otsustas, et annab sellest kohe kõvasti märku. Ega ma mingi väikese nohuga muidugi poleks koju jäänud ka (veel vähem töö tegemise lõpetanud), kui aus olla, seega tark tüüp see keha, peab ütlema. Praegu on isegi natuke veider, et olen suutnud juba pool tundi silmi lahti hoida ja kõik veel ei kipitagi 🙂

Igal juhul – hoiatuseks kõigile – kui keha ütleb, et tuleb puhata, siis võtke kohe vaba päev, mitte ärge oodake, kuni kõik karjuma hakkab. Ja kui on kasvõi kõige väiksem nohu, siis peske igal võimalusel käsi ja silmi ärge niikuinii üldse katsuge (ma arvan, et just sellest see põletik mul alguse sai). 

Ilus jutt toidublogis, onju. Pole midagi teha – elu on selline. Aga igal juhul otsustasin, et kuna silmatilgad ja lihtsalt rahulikult olemine kiiret leevendust ei pakkunud, siis tuleb ka toitumine appi võtta ja proovin süüa võimalikult aluselisi toite. Ma ei ole ühegi piirava dieedi kirglik austaja vaid pooldan igal pool tasakaalu, aga PH dieedis on minu meelest point täitsa olemas. Lihtsustatult öeldes väidavad selle dieedi järgijad, et paljusid haiguseid põhjustab see, et meie organism on liiga happeline ning seda tuleks tasakaalustada tugevalt aluseliste toiduainetega. Või selliste toiduainetega, mis meie kehas aluseliseks muutuvad, sest näiteks sidrun ja laim on iseenesest happelised, aga meie keha muudavad aluselisemaks. Aluselised on näiteks enamus aedvilju, kõikvõimalikud rohelised salatid, läätsed, vetikad, suur osa vürtse, mõned puuviljad, õlid – valikut tegelikult jätkub päris palju. Happelised seevastu on kõik töödeldud toidud, liha, kala, piimatooted ka enamus kaunvilju. Veider on see, et näiteks meresool on aluseline, aga tavaline lauasool on jälle tugevalt happeline. Keda see teema huvitab, siis internet on tabeleid täis ja ka eesti keeles on selle kohta mitu raamatut ilmunud. 

Ma sellesse ei usu, et puhtalt aluselise toitumisega vähi vastu võidelda saab, aga seda usun küll, et toitumine on tugeva tervise alus ning see, et ohtra salati söömine tervislik on ei saa küll kellelegi üllatusena tulla. Ja kui mu keha ilmselgelt võitleb tugeva põletikuga, siis hea meelega pakun talle selles võitluses õige toitumisega tuge. Ja nii sõingi hommikuks avokaadost, rohelisest õunast ning nisuorasepulbrit segatud smuutit, lõunaks seda salatit, mis selles postituses esitletud saab ning õhtuks on plaanis süüa kurkumiga vürtsitatud läätsesid. Loomulikult käib selle juurde ka suures koguses ingveritee ning sidrunivee joomine.

See salat on lisaks tervislikkusele ka maitsev ning valmib ülimalt lihtsalt, eriti kui sul kogemata kapis juba aurutatud ube ja brokolit olemas on. Neid kumbagi ei tohiks kindlasti üle keeta või aurutada vaid need peaks mõnusalt krõmpud jääma. Salati sisse jõudis ka viimane lehtkapsas mu rõdult. Ma juuri veel välja ei kiskunud – päris huvitav, et kas sinna jõuab sel aastal veel miskit otsa kasvada. Ning avokaado sobib mulle niikuinii igas asendis ja iga kell – põhiline ainult, et see mõnusalt küps oleks. Seega ongi tegemist ühe rohelisemast rohelise tervisesalatiga. Pluss – ma ei tea, kas see on platseeboefekt või päriselt, aga mul on tunne, et mul on juba selgelt parem!

Rohelisest rohelisem põletikuvastane salat
Portsjoneid: 1
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
7 min
Aeg ettevalmistuseks
7 min
Vaja läheb:
  1. Peotäis aurutatud brokoliõisikuid
  2. Peotäis aurutatud rohelisi ube
  3. 1 väike värske kurk
  4. Suuuuur peotäis lehtkapsast
  5. 0,5 küpset avokaadot
  6. 0,5 laimi mahl
  7. Pisut soola
  8. 1 spl röstitud seesamiseemneid
Juhtnöörid
  1. Kui sa alles hakkad brokolit ja ube aurutama, siis jälgi kindlasti seda, et need endiselt mõnusad krõmpsud jääks ning jahuta need enne ülejäänud kraamiga kokku segamist maha.
  2. Sega omavahel kokku suupäraseks rebitud lehtkapsas, viilutatud kurk, brokoli ning oad.
  3. Kastmeks surista saumikseri abil kokku avokaado, laimimahl ja sool.
  4. Sega salat kastmega ühtlaselt kokku ning puista peale seesamiseemned.
  5. Naudi ja tervene!
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>