Hea toidu kodu

Rohelise tomati salsa

Ei saa veel küll tomatitest. Mul jätkub veel ka punaseid ja küpseid tomateid küllaga (isegi tõdul varre otsas on veel vähemalt kilo erivärvilisi kirsstomateid. On olnud aastaid, mil ma viimased neist alles oktoobris ära korjan), aga neid retsepte teab ju igaüks isegi, seega mulle tunduvad toorestest tomatitest retseptid hetkel palju ahvatlevamad. Ja lisaks maitsevad need kõik tõesti ülihästi. Need praetud tomatid siin on mu täielikud lemmikud ja salsa on nüüdsest uus lemmik.

Vürtsi võib igaüks siia muidugi täpselt nii palju lisada, kui ise heaks arvab. Minu puhul siis pigem rohkem, kui vähem, sest tugevad maitsed eeldivad mulle väga. Ja valmistamisprotsess on sellel ka ülilihtne – eriti juhul, kui lõiketeradega köögikombain olemas olema juhtub. Ja kui nüüd võrrelda poes valmiskujul müüdavate dipikastmete või salsadega, siis maitset, iseloomu ja särtsu on sellel lihtsal kodus tehtud salsal kindlasti kordades rohkem.

See salsa läks sel korral söömisele lihtsalt niisama koos tortillakrõpsudega, aga ma kujutan seda väga hästi ette ka mõne tortilla vahel või võileiva, või niisama prae lisandina. 

Rohelise tomati salsa
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Vaja läheb:
  1. 300 g rohelisi tomateid (mul olid kirsstomatid, aga sobivad ka suuremad)
  2. 0,5 laimi mahl
  3. 1 väike sibul
  4. 2 punast tšillit (või maitse järgi, kui pehmo oled)
  5. 10 viilu mariteeritud jalopenot (või jällegi vähem)
  6. Soola
  7. Peotäis koriandrit (umbes pool poes müüdavatest pottidest)
Juhtnöörid
  1. Haara oma lähedale köögikombain koos lõiketeradega.
  2. Kirsstomatid võid sinna visata tervelt, suuremad tomatid haki pisut väiksemaks.
  3. Kasutades "pulse" funktsiooni haki tomatid kombainiga peenemaks.
  4. Haki sibul ning chillid peeneks ning lisa köögikombaini, pigista sinna juurde ka laimimahl ning maitsesta soolaga. Pulseeri veel mõned korrad ning maitse, kas soovid miskit lisada.
  5. Kui oled rahul, siis viimasena haki juurde koriander ning serveeri kohe koos tortillakrõpsudega.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Anne
    30. sept. 2017

    Kõik on ilus, aga paraku rohelised(toored) tomatid on ilma kuumtöötlemata mürgised, nii et ei soovita eriti sel viisil kasutada. Praetult või marineeritult või hapendatult on teine asi.

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>