Hea toidu kodu

Ravioolid kreeka pähklite ja päikesekuivatatud tomatitega

Eelroog, Pearoog, Vegan | 7. juuni 2017 | By

See on üks järjekordne retsept, mis mu peas juba mitu nädalat tegemist on nõudnud. Mõte tuli ühelt tuttavalt, aga kuna me koos selle tegemiseni veel jõudnud ei ole, siis ei olnud kuidagi aega oodata ja tehtud see saigi. Natuke erinevalt sellest, kuidas seda algselt kirjeldati aga ma olen ise selle tulemusega nii-nii rahul, et pean selle kohe kiiresti kirja panema. Üks parimaid asju, mida ma viimasel ajal söönud olen (ja ma tegelikult söön kogu aeg väga hästi).

Kodune pasta on alati hea, aga täna katsetasin varianti ilma munadeta ja see toimis kusjuures äärmiselt hästi. Ma ütleksin, et tulemus tuli kuidagi kergem ja siidisem, kui tavaliselt munaga värsket pastat tehes ja kindlasti läheb see ka tulevikus kordamisele. Täidises saavad kokku päikesekuivatatud tomatid ning kergelt röstitud kreeka pähklid ning need seob tervikuks leotatud india pähklitest kreem. India pähklid jõuavad viimasel ajal üldse päris tihti mu menüüsse – need on leotatult ja püreestatult nii mõnusalt kreemised ja sobivad nii soolaselt, kui magusalt. 

Ehk siis kokkuvõttes tuli välja üks ilma ühegi loomse saaduseta pasta, ja üldse ei tunne, et midagi puudu oleks jäänud.

Ravioolide tegemine on ausalt öeldes natuke tüütu töö ja nende kokku voltimine võtab minu tavapärastest 15-minuti toitudest sutsu kauem aega, aga ma võtan ise seda pigem väikese teraapiana 🙂 Kui neid õhtusöögil näiteks eeltoiduna pakkuda, siis piisab igaühele kenasti neljast ravioolist ja siin sellest kogusest sain mina 26 tükki, seega jätkub ikka päris paljudele (meie sõime need muidugi kahekesi ära). 

Ravioolid kreeka pähklite ja päikesekuivatatud tomatitega
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
30 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Aeg ettevalmistuseks
30 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Pasta
  1. 3 dl kõrge kvaliteediga durum nisujahu
  2. 1 dl vett (olenevalt jahust võib-olla veel veidi)
  3. Suts soola
Täidis
  1. 50 g india pähkleid
  2. 50 g kreeka pähkleid
  3. 100 g päikesekuivatatud ja õlist nõrutatud tomateid
Serveerimiseks
  1. Värskeid ürte
  2. Ohtralt väga kvaliteetset oliiviõli
Pasta tegemiseks
  1. Kasutades köögikombaini lõiketerasid sega omavahel kokku jahu, sool ja vesi. Peaksid saama niiske liiva taolise puru, mis sõrmede vahel kergesti kokku jääb. Kui puru veel liiga kuiv on, siis lisa umbes 1 supilusikas vett.
  2. Kalluta puru lauale ning sõtku tainast umbes 5 minutit.
  3. Keera taignapall toidukilesse ning jäta lauale puhkama, kuni täidisega tegeled.
Täidis
  1. Kalla india pähklid üle sooja veega ning jäta need vähemalt veernad tunniks ligunema (kui suudad kauem ette mõelda, siis võid pähkleid leotada külmas veel 4 tundi kuni üleöö).
  2. Haki kreeka pähklid üsna peenelt ning rösti neid kergelt kuival pannil.
  3. Samal ajal haki kuivatatud tomatid.
  4. Kasutades saumikserit püreeri india pähklid, 1 spl kuivatatud tomatite õli ja 2 spl vett.
  5. Lisa samasse püreele hakitud tomatid ning röstitud pähklid. Sega kokku ja maitse, kas on vaja ka soola lisada.
Ravioolide tegemine
  1. Kui tainas on puhanud, siis rulli see pastamasina abil õhukeselt lahti. Mina eelistan ravioolide puhul alati kõige õhemat võimalust.
  2. Seejärel lõika vormi abil pastataignast välja rõngad.
  3. Tõsta rõnga keskele umbes 1 tl täidist, tee ääred veega kergelt niiskeks, et pasta kokku jääks. Seejärel tõsta peale teine rõngas, ning suru servad õrnalt oma sõrmede abil kokku nii, et kuhugi õhumulle ei jääks ja servad korralikult kinni oleks. Ole ettevaatlik, sest pähklitükid võivad teravad olla ja õrna pasta katki teha.
  4. Korda sama, kuni otsas on kogu täidis ja kõik pasta.
Lõppakord
  1. Pasta keetmiseks aja keema suur potitäis tulisoolast vett.
  2. Keeda ravioole umbes 1 minuti jooksul, seejärel eemalda need kohe potist ning serveerides nirista peale ohtralt head oliiviõli, värskeid ürte ja soovi korral veel röstitud kreeka pähkleid.
Märkused
  1. Kutsu sööjad juba enne ravioolide potti viskamist laua taha, sest pasta kellegi järgi ei oota!
http://kahvliga.ee/

 

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>