Hea toidu kodu

Puraviku-suvikõrvitsa risoto

Kes julgeb pakkuda Nõmme turul müüdavate puravike kilohinda? Ma pakkuda poleks osanud, aga nägin oma silmaga, et selleks numbriks on täpselt 25 eurot. Puravikud ise olid superilusad, aga ostma neid millegipärast käsi ei tõusnud. Selle asemel läksin hoopis metsa. Ja kuigi nii üüratu kilohind võiks olla märk sellest, et seeni ei ole, siis tegelikult minu õnneks oli küll ja tassisin neid metsast välja isegi rohkem, kui kilo võrra. Kukeseeni ja pilvikuid veel kauba peale. Ja kindlasti jäid minust nii mõnedki head seened metsa, sest kõiki liike lihtsalt ei tunne. Ja isegi kui Delfis olnud seenetundja testis panin 10 vastusest 9 täppi, siis tundmatuid seeni süüa ei ole ikka üldse hea mõte, seega metsa need jäid. Aga saagiga olen ikkagi äärmiselt rahul.

Äärmiselt rahul olen ka selle risotoga, mis neist seenekestest täna kokku keeratud sai. Viskasin sutsu suvikõrvitsat neile seltsiks ja nii umbes poole tunninga valmis täielik gurmee. Metsaskäimise aega siia hulka muidugi ei arvestanud 🙂

Oma tädi peenralt korjasin ära veel viimased miniatuursed suvikõrvitsad ning praadisin neist mõned ka risoto peale kaunistuseks. Omaenda rõdult korjasin aga mõned salveilehed ja praadisin need võis mõnusalt krõbedaks – seentega koos on see alati lihtsalt oivaline. Ja minu meelest teeb seenerisoto alati täiuslikuks natuke pealepigistatud sidrunimahla, mis kõik automaatselt särtsakamaks muudab. 

Head isu!

Puraviku-suvikõrvitsa risoto
Portsjoneid: 3
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
30 min
Ajakulu kokku
30 min
Vaja läheb:
  1. 350 g puhastatud puravikke
  2. 60 g võid
  3. 1 tl oliiviõli
  4. 1 sibil
  5. 200 g riivitud suvikõrvitsat
  6. 200 g risotoriisi
  7. 1 dl kuivemat valget veini
  8. 0,5 l kuuma aedviljapuljongit
  9. 60 g riivitud parmesani
  10. Soola-pipart
  11. Sidrunit
Juhtnöörid
  1. Pane peeneks hakitud sibul koos vähese soola ja 1 tl õliga potipõhja keskmisele kuumusele klaasistuma.
  2. Samal ajal tükelda seened ning prae need vähese võiga pannil pruuniks.
  3. Pisut pehmenenud sibulale viska juurde suvikõrvits ning prae sellest korralikult vedelik välja.
  4. Seejärel lisa potti veidi võid ning riis ning kuumuta seda segades paar minutit.
  5. Kalla riisile vein ning sega, kuni see riisi imendub. Sega pannilt juurde seened.
  6. Seejärel hakka vähehaaval lisama puljongit. Umbes kulbitäis korraga, sega iga kord peale puljongi lisamist korralikult ning oota enne uue kulbitäie lisamist eelmise riisi imendumist.
  7. Kogu protsess võtab umbes 20 minutit, aga igaks juhuks proovi juba 15 minuti pärast, kas riis hakkab juba valmima.
  8. Pisut enne seda, kui riis on täiesti pehme keera tuli pliidilt maha, sega vedelamapoolsesse risotosse ülejäänud või ning riivitud juust. Kui vaja, siis ka soola ja pipart, kata pott kaanega ning jäta umbes 5 minutiks puhkama.
  9. Serveerimisel pigista peale pisut sidrunimahla, kaunistuseks võid praadida lisapuravikke ning väikeseid suvikõrvitsaid.
Märkused
  1. * Kui juhtub, et puljongist ei piisa, siis lihtsalt lisa kuuma vett.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>