Hea toidu kodu

Pisut kergem Pavlova

Küpsetis, Magustoit | 30. sept. 2016 | By

Ma ei tea miks, aga Pavlova on alati kõigi lemmik-kook. Vahet ei ole, mis aastaaeg on või milliseid puuvilju-marju selle juures kasutatakse. Ja imetlusväärselt on kiidetud ka neid kooke, mille puhul ma ise põhjaga üldse rahul ei ole olnud.

Et järgmisel korral sama täiusliku beseepõhja küpsetatud saaksin, nagu sel korral, siis panen suuresti iseenda jaoks siia kirja ka retsepti. Kuna retsepte, küpsetusaegu ja temperatuure on internetiavarustes miljoneid, siis nuputan muidu iga kord, et oot, millise temperatuuriga ma eelmisel korral selle eeeeriti hea tulemuse saingi… Sel korral ei kasutanud ma ka maisitärklist (sest see oli lihtsalt otsa saanud) ega äädikat, kuigi varasemalt olen ka neid lisanud. Ausalt öeldes selle konkreetse koogi põhjal võib väita, et hädavajalikud need küll kuidagi ei ole.

Kreemi puhul kasutan alati suures koguses maitsestamata jogurtit ning vahukoort lisan ainult kohevuse saamiseks. Beseepõhjas suhkrukogust eriti vähendada ei saa, seega lisan kreemile ka eeeeriti vähe magusust, et kook kokkuvõttes liiga magus ei saaks.

Marjade-puuviljadega on piiriks loomulikult vaid iseenda fantaasia. Sel korral kasutasin passionit ja maasikaid, sest neid mul juhtus lihtsalt olemas olema. Ja põhjale lisasin sel korral ka pistaatsiapähkleid. Mõnus! 

img_20160915_144950

Pisut kergem Pavlova
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
1 hr 30 min
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
1 hr 30 min
Põhi
  1. 6 suurt munavalget (palun vabalt peetud kanadelt)
  2. 300 g suhkrut
  3. Näpuotsaga soola
  4. Peotäis pistaatsiapähkleid
Kreem
  1. 400 g Saare maitsestamata jogurtit
  2. 200 g vahukoort
  3. 1 spl vahtrasiirupit
Serveerimiseks
  1. 4 passionit
  2. Paar peotäit maasikaid
Põhi
  1. Eelsoojenda ahi 140 kraadini. Pane munavalged täiesti puhtasse kaussi ning vahusta soolaga kuni vannivahu laadse tekstuuri saamiseni. Seejärel lisa suhkur kolmes osas iga lisamise vahel umbes kaks minutit vahustades. Vahusta munavalgeid seni, kuni sõrmede vahel ei ole suhkruterasid enam tunda.
  2. Tõsta saadud munavalgemass ringikujuliselt küpsetuspaberile - hoolitse, et ring oleks umbes 2 cm väiksem sellest alusest, mille peal hiljem kooki serveerida soovid, sest põhi vajub sutsu laiemaks.
  3. Mina jätan Pavlova alati pealt krobeliseks ja tipuliseks ning teen ääred sutsu kõrgemad kui keskkoha, et sinna rohkem kreemi mahuks, aga kui soovid, siis võid põhja loomulikult spaatliga siledaks teha.
  4. Puista peale pistaatsiapähklid ja küpseta 1,5 tundi. Pärast seda jäta koogipõhi ahju, kuni see täielikult jahtunud on.
Kreem
  1. Vahusta vahukoor nii, et moodustuvad pehmed tipud (ära üle vahusta!), sega hulka vahtrasiirup ning lisa maitsestamata jogurt. Sega segamini ning maitse - kui väga vaja, siis lisa veel siirupit, aga arvesta sellega, et koogipõhi ise on magus ja vajab tasakaalustamist.
Lõppakord
  1. Kui põhi on jahtunud, siis aseta see serveerimisalusele, lisa kreem ning kõige peale puuviljad. Passionist on sisu kõige lihtsam kätte saada nii, et lõikad selle pooleks ning võtad lusikaga sisu välja. Maasikad lõika pooleks või neljaks.
  2. Serveeri võimalikult ruttu!
Märkused
  1. Kui soovid, siis Pavlova põhja võid juba eelmisel päeval valmis teha ning seda vahepeal lihtsalt kuivas kohas hoida, aga kreem lisa koogile võimalikult vähe aega enne serveerimist.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>