Hea toidu kodu

Peedi-kinoa burger (vegan)

Pearoog, Vegan | 3. nov. 2017 | By

Tänase retseptiga on selline lugu, et Pagar Võtaks palus mul appi minna ja nende kuklite vahele midagi maitsvat välja mõelda. Tegemist on täieliku onupojapoliitikaga (või noh, kursakaaslasest-sõbranna-ka-kursakaaslasest-abikaasa-ema-teeb-ägedat-äri-poliitikaga), aga mingit korruptsiooni ega äraostmist siin ei ole, sest ma hea meelega pühendan natuke oma aega nii ökode toodetega sobivate retseptide välja mõtlemisele ja need tooted on tõepoolest head. 

Ja nii tegimegi ühe mõnusa pühapäevase brunchi, kus tegime valmis peedikuklite vahele kaks erinevat pihvi ning sättisime ka pitade vahele kaks erinevat täidist. Kokkuvõttes sai kõht natuke liiga täis, aga minu puhul juhtub seda päris tihti, kui laud head ja paremat lookas on. Et head lugejad end üle ei sööks, siis jagan siiski ainult ühe retsepti korraga ja esimeseks valisin välja peedi-kinoa-kartulipihvi. 

Pooled päeva retseptidest on laual. Kui kõik valmis sai, siis ilmselgelt ei jõudnud enam pildi tegemisele mõelda 🙂

Kinoa teadupärast on väga mõnus ja tervislik teraline, mida ma keedan tavaliselt nädalavahetusel paraja portsu valmis ning sätin seda nädala jooksul erinevate salatite sisse ning võtan kontorilõunana kaasa. Aga tänases retseptis on see hoopis kotlettide sees üks põhiosa. Ja peedi panin siia pihvi sisse sellepärast, et mulle tundus kaval mõte panna peedikukli vahele punast värvi pihv. Ma muidugi pean ütlema, et peedi maitse ei domineeri kummaski väga tugevalt, aga maitse ise on kokku superhea. 

Burger maitseb nii väikestele (ja ilmselgelt on nooorhärral käemodelli potentsiaali) / Pildi tegi Annelis Rum

Kui ka suurematele (härra elukaaslasel on juba käemodelli töö ammu selge :))

Burgeri vahele sättisin lisaks pihvile veel hummust, salatit, punast sibulat, küpset avokaadot ja pisut musta värvi seesamiseemneid. Igaühel on täitsa vaba voli oma kukli vahele lisandiks panna seda, mida hing ihaldab, aga eelpool mainitud kombo töötas imehästi. Hummus ja avokaado mõlemad annavad mahlasust juurde, seega mingi lisakastme vajadust ma siin ei näe. 

Peedi-kinoa burger (vegan)
Portsjoneid: 6
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Vaja läheb:
  1. 6 väiksemat kartulit
  2. 3 dl keedetud kinoad
  3. 1 väike peet (toores)
  4. 1 sidruni riivitud koor
  5. 2 vart rohelist sibulat
  6. Soola-pipart
  7. Praadimiseks õli
  8. Serveerimiseks kukleid ja endale meelepäraseid lisandeid.
Juhtnöörid
  1. Keeda kooritud kartulid pehmeks. Kui soovid võimalikult ruttu saada, siis lõika need eelnevalt väiksemaks.
  2. Samal ajal riivi peet peene riiviga ning sama riiviga kohe ka ühe korralikult pestud sidruni koore kollane osa.
  3. Haki roheline sibul peeneks.
  4. Kui kartulid pehmed, siis kurna need ning lase paari minuti jooksul kuivemaks aurata.
  5. Seejärel tambi kartulid pudrunuia või kahvliga pudruks ning sega sinnasamma juurde kõik ülejäänud koostisosad ning maitsesta soola-pipraga.
  6. Vormi segust 6 umbes 1,5 cm paksust ümarat kotletti.
  7. Prae need väheses õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt mõnusalt krõbedaks.
  8. Serveeri omale meelepäraste lisanditega - minu valik on ülal postituses välja toodud.
http://kahvliga.ee/

Ja pean jälle kord ütlema, et vahel on suuremale seltskonnale ikka päris mõnus süüa teha, eriti kui see tähendab seda, et ma pole ainuke, kel on vaja kõik toidud kümne erineva nurga alt üles pildistada. 

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>