Hea toidu kodu

Õrnsoolasiig

Eelroog, Suupiste | 18. jaan. 2017 | By

Vahelduseks ka üks retsept. Tegelikult see retsept ootab oma järge juba aastavahetusest saadik, aga tundus, et just praegu on selle jagamiseks õige aeg.

Siig on üks nendest kaladest, mida minu arvates kuumutamata kujul sööma peaks. Olen küll proovinud seda ka ahjus teha ja praadida, aga toored variandid meeldivad mulle siiski kõige rohkem ja tänane soolakala saab valmis imelihtsalt ja sööjatel jääb seda alati puudu. 

Selle retsepti järgi toimetades tuleb välja üsna neutraalse maitsega kala, liiga soolaseks see kindlasi ei muutu, pigem saab süües isegi mõned soolahelbed lisada. Kõige tüütum osa sellest retseptist on soomuste eemaldamine, aga kui turul kenasti küsida, siis tehakse see seal ära. Ega see ka kodus midagi hirmkeerulist ei ole ja tavalise noaga saab hakkama, aga soomused kipuvad ikka igale poole lendama ja linnakorteris ei ole võimalust see tegevus ka õue kolida, seega jah – parem oleks koju tuua kala, millel soomuseid enam ei ole. Teine natuke tüütu tegevus on luude eemaldamine, aga ka need saab pisut kannatust varudes pintsettidega kenasti kätte.

img_20161231_112758

No vot ja alles pärast selle ära söömist sain tuleviku tarbeks targa nipi, et pärast viilutamist tasub neile piserdada õigepisut neutraalse maitsega õli, mis tundub eriti loogiline nipp olevat, sest väherasvase kalana jäävad viilud muidu üksteise külge pisut kinni. Järgmisel korral proovin selle nipi ära!

Kõik ülejäänu on imelihtne ja edasisi kommentaare ei vaja 🙂

Õrnsoolasiig
Hinda retsepti
Prindi
Vaja läheb:
  1. 1 keskmise suurusega värske siig
  2. 1 tl jämedamat meresoola
  3. 0,5 tl suhkrut
  4. Paar keerdu musta pipart
Juhtnöörid
  1. Kui proua turumüüja siiakalalt soomuseid ei eemaldanud, siis tee seda ise.
  2. Fileeri siig (nahk jäta külge) ning eemalda kõik väikesed tüütud luud.
  3. Maitsesta mõlemad fileed soola ja suhkruga ning lisa ka paar keerdu pipart.
  4. Paned fileed kokku nii, et nahk jääb väljapoole ning paki korralikult toidukile sisse.
  5. Aseta taldrikule ning pane külmkappi umbes 24 tunniks maitsestuma, vahepeal keera kalakene ümber, et maitsestus ühtlaselt jaguneks.
  6. Söömiseks lõika imeõhukesed viilud ning naudi võiga määritud röstsaial.
http://kahvliga.ee/

img_20161231_113350

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>