Hea toidu kodu

Nädal aega toitu ostmata vol 4. – polenta, peet ja kitsejuust

Kuna mul piim sai otsa, aga uus laar kodust müslit sai just valmis, siis teen hetkel esimest korda elus pähklitest piima. Parapähklitest. Ma olen proovinud varem nii mandlitest kui india pähklitest tehtud piima ja need maitsevad hästi (tavalist piima ma ei joo niikuinii), aga parapähklitest piimast pole kuulnudki. kiire googeldamisega selgus aga, et see on täiesti võimalik. Pähklid loomulikult peavad enne piimaks saamist päris kaua ligunema, seega tänaseks hommikusöögiks sai seesama müsli hoopis koos maitsestamata jogurti lõpu ning külmutatud marjadega. Ei kurda üldse. Maitses hästi ja see jogurt oli ka vaja niikuinii ära süüa, seega win-win.

Eilse õhtusöögiga sain oma kodus olevate toiduainete listist maha tõmmatud peedi ja kitsejuustu, mis omavahel niikuinii alati superhästi kokku sobivad. Et aga asi toitvamaks teha, siis mulle tundus see olevat koht, kus kasutada ära ka polentat ning see õnnestus nii hästi, et jagan lausa retsepti! Ideaalses maailmas maitseks polenta muidugi veel paremini siis, kui sellesse oleks ohtralt võid ja juustu lisatud ja toidu kõrval oleks olnud suur kuhi rohelist salatit, aga ei saa alati kõike, mida parasjagu tahad, eksole.

img_20161214_203154

Ma olen saanud väga palju positiivset tagasisidet sellise algatuse kohta ja nii mõnedki inimesed on avastanud, et saaksid oma koduste varudega lausa kuu aega hakkama. Ka ma ise olen üha enam veendunud, et saan palju kauem, kui nädal aega hakkama ja ma ei jõua nädalaga isegi “miinimumprogrammi” täita ehk siis ära süüa neid aineid, mis ma selles postituses punaseks värvisin. Ilmselt järgmisel nädalal poodi ikkagi lähen, aga püüan ka siis ikkagi pigem tagasihoidlikuks jääda 🙂

Seni ei ole ma pidanud kusjuures maitset absoluutselt ohvriks tooma – härra elukaaslane ütles, et kui ta ei teaks, et mingi eksperiment käib, siis ta poleks seda õhtusöökide põhjal isegi tähele pannud. Aga eks ta muidugi on harjunud ka, et ma päris tavalist toitu niikuinii ka igapäevaselt ei tee (mis on muidugi ka põhjuseks, miks mul nii palju erinevaid asju kodus olemas on) 🙂

Polentakrõpsud kitsejuustu ja peedisalsaga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
25 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
25 min
Vaja läheb:
  1. 2 dl polentat
  2. soola
  3. 1 suurem keedetud peet
  4. 1 spl balsamico kreemi
  5. Umbes veerand sidruni mahl
  6. Praadimiseks õli
  7. Tops pehmet kitsejuustu
Juhtnöörid
  1. Aja keema 6 dl vett, maitsesta soolaga ning vala sinna sisse pidevalt segades polenta.
  2. Keeda polentat aeg-ajalt segades madalal kuumusel umbes 10 minutit (kontrolli igaks juhuks eelnevalt pakendi instruktsioone, erinevad sordid vajavad küpsemiseks erinevat aega).
  3. Kui polenta on pehme, siis kalla see eelnevalt õliga määritud alusele ning silu ühtlaseks, umbes 2 cm paksuseks kihiks ning tõsta jahtuma.
  4. Samal ajal kui poletnta keeb koori peet ning lõika see umbes 1 cm kuubikuteks.
  5. Tõsta kuubikud kaussi ja sega balsamico, sidrunimahla ning sutsu soolaga läbi. Jäta ootama.
  6. Kui polenta on tardunud, siis aja kuumaks pann rohke õliga.
  7. Lõika polentast endale meelepärase kujuga tükid ning prae need igast küljest krõbedaks.
  8. Serveerides tõsta polentakrõpsudele pehmet kitsejuustu ning peedisalsat.
Märkused
  1. * Kui sul kodus leidub, siis polenta maitseb veelgi paremini, kui sellele keetmise lõpus lisada pisut võid ning riivitud juustu (näiteks parmesani või cheddarit).
  2. ** Kõrvale pakkumiseks sobiks hästi värske roheline salat
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>