Hea toidu kodu

Mõnus lisand – kergelt praetud fenkol

Fenkol ei ole minu köögis just igapäevane külaline ja kui ongi, siis tavaliselt täitsa toorena salatis koos apelsiniga. Tegelikult on see aga ka küpsetatult ülimalt mõnus lisand kas mõnele lihalisele või toekamale salatile. Küpsetamine tõmbab muidu üsna aniisise maitse natuke mahedamaks. Ja nagu ikka, siis selle valmistamine on lihtne ja mingit raketiteadust siin ei ole. Või ja natuke suhkrut koos pannikuumusega muudavad küll vist iga aedvilja ülimaitsvaks ja eriliseks.

Hetkel ma mõtlen, et mingit head põhjust sellele ei ole, et see nii harva mu toidulauale jõuab – fenkol maitseb imeliselt värskelt ja mõnusalt. Peab tihedamini plaani võtma edaspidi ja oma menüüsse mahutama, kuigi ega see menüü on päris täis ja millestki loobuda ju ka ei taha 🙂 Mul ausalt-öeldes on päris tihti keeruline välja valida, mida täpselt süüa tahaks, sest häid toite on lihtsalt nii-nii palju ja tahaks ju kõike, korraga ja palju. Ma saan aru küll, et normaalne oleks süüa selleks, et elada, aga minu puhul on päris tihti ikka vastupidi – elan selleks, et süüa 😀 

Praetud fenkol
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
3 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
3 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Vaja läheb:
  1. 2 fenkolit
  2. 40 g võid
  3. 1 tl suhkrut
  4. Soola
Juhtnöörid
  1. Lõika fenkolimugulad pikkupidi neljaks ning nopi nende küljest rohelised pealsed.
  2. Aseta fenkol kuumale pannile ning prae seda võis igast küljest pruunistumiseni.
  3. Seejärel raputa üle suhkruga ning lisa soola ja prae veel kuni suhkur sulab.
  4. Fenkol peab jääma kohati krõmps aga kohati mõnus pehme.
  5. Serveerimisel raputa peale eelnevalt ära korjatud rohelised pealsed
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>