Hea toidu kodu

Meebesee jogurtikreemi ja tsitrusega

Küpsetis, Magustoit | 13. jaan. 2019 | By

Oeh, see on mul nüüd reaalselt vist kuues kord meebeseed katsetada ja tegelikult mulle meeldiks, kui see veel heledam jääks, aga nüüdseks olen sellega piisavalt rahul, et retsepti avalikkusega jagada. Retsept, mis mu peas algusest peale imeliselt kõlas – mõelge vaid, hele ja krõbedalt kerge meega magustatud besee, mis ei ole üleliia magus nagu beseed tavaliselt olema kipuvad, jällegi meega kergelt magustatud kreeka jogurti kreem, millele vahukoorega pisut kergust juurde on antud ning kõige krooniks hunnik erinevaid tsitrusvilju, mis just praegu oma parimas küpsuses on. 

Kokkuvõttes just selline see retsept lõpuks saigi, aga jah, beseega ei läinud sugugi nii lihtsalt, kui ma lootsin. Kord vajus besee täiesti laiali, kord kõrbes pealt ära (ja siis mõned korrad veel) ja siis ükskord nägi välja juba täitsa okei, aga seest jäi selliseks, et selle hammaste küljest kätte saamine oli paras katsumus. Proovitud sai besee tegemist nii Itaalia kui Šveitsi meetodil. Lõpuks õnnestus ikkagi kõige lihtsam meetod – veelkord tõestus sellest, et ei ole vaja oma elu liiga keeruliseks ajada. Tegelikult mesi lihtsalt pruunistub oluliselt madalamal temperatuuril, kui suhkur ning minu tavapärane 140 kraadi besee jaoks ei toiminud kohe üldse ning jõudsin hoopis 100 kraadi juurde välja.

Teie õnneks olen mina nüüd aga kõikvõimalikud vead omal nahal ära katsetanud ning teie saate võtta juba valmis timmitud retsepti ning ei pea retsepti mitu korda läbi katsetama! Kreemi ja tsitrustega jäin juba esimesel korral rahule. Suurtele magusasõpradele olgu igaks juhuks jälle ära toodud hoiatus, et minu magustoidud ei ole kunagi väga magusad ning kuigi besee osas ma ei soovita muudatusi teha, sest mee lisamine võib küpsemisega jälle kõikvõimalikke jamasid tekitada, siis kreemi võite kindlasti endale lisameega magusamaks timmida ning soovi korral veel ka valmis koogi peale vedelat mett lisaks niristada.

Meebesee jogurtikreemi ja tsitrusega
Portsjoneid: 10
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
20 min
Keetmise-küpsetamise aeg
2 hr
Aeg ettevalmistuseks
20 min
Keetmise-küpsetamise aeg
2 hr
Besee
  1. 200 g munavalget (kasutasin pudeli munavalget, et mitte kollaseid raisku lasta)
  2. 20 g vedelat mett
  3. Suts soola
Kreem
  1. 200 g vahukoort
  2. 400 g paksu kreeka jogurtit
  3. 40 g vedelat mett
Katteks
  1. Erinevaid segmentideks lõigatud tsitrusvilju - roosat greipi, apelsini, laimi, mandariini, mida iganes hing ihaldab.
  2. Pealeniristamiseks soovi korral veel pisut vedelat mett
Juhtnöörid
  1. Besee jaoks vahusta munavalge koos näpuotsatäie soolaga pehmete tippudeni, siis lisa mesi ning vahusta veel vähemalt 5 minutit.
  2. Tõsta munavaht 10 tupsukesena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta nende keskelelusikaga väike süvend, et hiljem kreemi rohkem mahuks ning küpseta 100 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes tund aega. Seejärel keera kuumus maha ning jäta ahjuuks praokil beseed veel vähemalt tunniks ajaks ahju kuivama. Tulemuseks on sulgkerged ja suus sulavad beseetupsukesed.
  3. Kreemi jaoks vahusta vahukoor tugevaks ning sega koos kõige muuga ühtlaseks vahuks.
  4. Koogikesed säti kokku vahetult enne serveerimist, sest nii õrn besee võib kergesti kreemi niiskuse käes pehmeks muutuda.
  5. Tõsta igale taldrikule üks beseetupsuke, kata kreemiga, kuhja üle meelepärase tsitrusega ning kui tundub, et on vaja, siis nirista üle vedela meega.
  6. Head isu!
Hea toidu kodu http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>