Hea toidu kodu

Marineeritud beebikõrvitsad (need, mis pole veel suureks kasvanud).

Jätkates kõrvitsa teemal, siis lisaks õitele on suurtel kõrvitsataimedel tavaliselt ka vilju liiga palju küljes, et lasta neil kõigil suureks kasvada. No kellel ikka on tarvis 20 suurt kõrvitsat, eksole. Tõele au andes on mul tegelikult üks hiiglaslik eelmise aasta kõrvits praegugi toa nurgas ja ootab oma õiget aega, mis üldse tulevat ei paista, sest paar kolm korda sööks hea meelega kõrvitsat, aga see on nii umbes viisteist kilo raske, marineeritud kõrvitsat suurte purkide kaupa vaja ei ole ja sügavkülma ka ei mahu, seega polegi seda veel lahti lõiganud.

Aga unustame selle eelmise aasta kõrvitsa nüüd korraks ära ja räägime hoopis selle aasta kõrvitsatest. Korjasin vanavanemate juures mõned nii umbes tennisepalli suurused kõrvitsakesed taime küljest ära ja mõtlesin, et katsetan, kas neist saab midagi teha. Ega ma päris kindel selles ei olnud, aga julge hundi rind on haavleid täis, nagu ikka. Õnneks tuli välja, et saab teha küll. Maitsevad natuke mõrkjamalt, kui suvikõrvits, aga kui viilud korraks soolaga tõmbama jätta, siis saab ka sellest mõrkjusest lahti. Mind sutsu mõru ka ei sega ning soolasin ainult katsetamise eesmärgil paari viilu.

Ehk siis nendest minikõrvitsatest sai värske salat, sidrunimahla ja ürtidega maitsestatud. Ma olen üsna kindel, et need oleks mõnus ka ära riivida ja kotletiks teha, aga selle katsetuseni pole veel jõudnud. Igal juhul soovitan kõigil ka need minikõrvitsakesed kasutusele võtta. Pole ju mõtet toitu raisata ja kõiki kõrvitsaõisi ei jõua taim niikuinii ka parima tahtmise juures suureks kasvatada.

Marineeritud beebikõrvitsad
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Vaja läheb:
  1. 4 tennisepallist pisut väiksemat kõrvitsakest
  2. Umbes poole sidruni mahl
  3. Soola-pipart
  4. 1 tl oliiviõli
  5. Hakitud koriandrit ja basiilikut
Juhtnöörid
  1. Puhasta kõrvits mullast 🙂 ning tükelda õhukesteks sektoriteks.
  2. Kui maitstes tundub, et kõrvits on liiga mõru, siis soola sektorid tugevalt sisse ja jäta umbes 10 minutiks puhkama, seejärel loputa veega ning lase köögipaberil kuivama.
  3. Kui kõrvits puhanud või niisama tükeldatud, siis viska see kokku sidrunimahla ja õliga, maitsesta koriandri, pipra-soola ja basiilikuga.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>