Hea toidu kodu

Lillkapsas ja brokoli krõbeda lisaandiga

Nii tore, et WordPressis on võimalik seda vaadata, et millal postitust kirjutama hakati. Seda mõnusat lillkapsa-brokoli retseptiga postitust alustasin näiteks juuli keskel. Tundub, et mõni asi vajab lihtsalt aega, ja õnneks on nii lillkapsas kui ka kõik muu siin kasutusel olev aastaringselt saadaval. Ja isegi kui valitseb suur võikriis, saab ikka hakkama. Soovitan lahkelt – Koidu tänaval asuvast “külapoest” saab ka täna võid ning lahke peremees ütles, et see veel niipea otsa ei saa. Lausa nelja sorti oli poes saada. Lisaks müüakse seal veel värsket Muhu leiba, igasugu toredaid käsitöölimonaade ja muud toredat. Omanik on ka tore. Pood pannakse ametlikult kinni kell 19.00 ja kui ma täpselt minut enne seda sisse astusin ja lubasin kiiresti teha, siis härra ütles, et kiiret pole kuhugi ja kui vaja, siis võin kasvõi tund aega ostelda. (Nii 200 meetrit eemal asuvas Grossi poes poleks mind ilmselt minut enne sulgemist sissegi lastud ja ilmselt oleksin millegi eest ka sõimata saanud, seega kontrast on suur!) No tunnikest ei läinud, aga mõned minutid ikka ja jõudsime rääkida nii maast kui ilmast kui võikriisist. Tore on see elu meil siin Uues Maailmas, pole midagi öelda! Aga võib-olla räägib minus hetkel lihtsalt ülim lõõgastus, sest käisin sealsamas külapoe kõrval asuvas massaažisalongis, kus toredad Tai tüdrukud suudavad sind tunni ajaga nii pehmeks mudida, et oma nime ka ära unustad, rääkimata kõigist maailma muredest 🙂

Nii. Kapsa juurde tagasi. Tegemist superlihtsa toiduga. Ainult õige pisut kapsaliste õisikuteks lõikamist, sutsuke keetmist (aga kindlasti mitte liiga palju, sest üle keedetud õied ei ole enam üldse nii head), sutsu suristamist, et kuivanud saia ära kasutada ja valmis ta põhimõtteliselt ongi. Kui väga suur juustusõber oled, siis mõni parmesanilaast sobib ka siia peale imeliselt.

Süüa sobib seda nii iseseisva toiduna (minu kindel eelistus) või siis lisandiks näiteks mõne kalalise kõrvale. Maailma kõige tervislikum variant see lillkapsast ja brokolist kindlasti ei ole, aga ülimaitsev küll. Ja mis see natuke praetud saiapuru meile ikka teeb. Ja mis veel mainimist väärib on see, et selle toiduga on võimalik ka paadunud rämpstoidu austajad kapsausku pöörata. 

Head nautimist!

Lillkapsas ja brokoli
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Ajakulu kokku
15 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 1 väiksem brokoli (ca 400 g)
  2. 1 väiksem lillkapsas (ca 400 g)
  3. 100 g tahket saia
  4. 50 g võid
  5. 1 tl oliiviõli
  6. Soola
Juhtnöörid
  1. Puhasta lillkapsas ja brokoli õisikuteks.
  2. Aja keema suur potitäis korralikult soolatut vett.
  3. Kui vesi keeb, siis viska õisikud sinna sisse, kata pott kaanega ning keeda, kuni õiskikud on vaevu pehmed. Kindlasti ära üle keeda. Mul kulus selleks umbes 6 minutit.
  4. Samal ajal surista kuivanud sai köögikombainis lõiketeradega peeneks (poe riivsaia ei soovitaks siin kasutada).
  5. Kuumuta pannil või ning õli, lisa sellele saiapuru ning pisut soola ning prae vahepeal segades ühtlaselt pruuniks. Selleks kulub umbes 4 minutit.
  6. Kurna õisikud ning serveeri kohe koos ohtra saiapuruga.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>