Hea toidu kodu

Lihtsad falafeli-laadsed asjad :)

Falafelid jõuavad minu menüüsse üsna tihti ja kuigi mõnikord jõuavad need ka mu Rimist kaasa ostetava salati karpi, siis tegelikult on neid ka ise superlihtne teha ja tegelikult on need isetehtuna ka maitsvamad (kuigi kui keegi Rimist seda postitust lugema peaks – salatibaar on teil ikkagi ülimõnus, eriti see ubade segu, kus edamame ka sees on ja mida kuskilt mujalt saada ei õnnestu).

Falafelid on head nii soojalt, kui külmalt – niisama kotleti asemel ja salati toekamaks muutmisel, koos dipikastmega suupistelaual samuti. Täna siis pita vahel. Kes kodus ise juuretisega saia küpsetab ning toidutegemist armastab, siis pitasid saab tegelikult kodus ise üsna lihtsa vaevaga valmistada. Täpse töökäigu olen pannud kirja siia. Normaalsed inimesed, kes toidu tegemist sama palju ei armasta, kui mina, saavad oma pita saiad aga Pagar Võtaksi käest. Nende puhul võib kindel olla, et toorained on pärit mahepõllumajandusest ning saiad-koogid-küpsised on mõttetutest lisaainetest vabad. 

Ja pita vahele sobib lisaks falafelile veel imeliselt sutsuke hummust (mulle endale meeldib eriti rohke tahiiniga variant, aga igasugune hummus sobib), ohtralt värsket kurki, paprikat, salatit, tomatit, kindlasti kergelt sidrunimahlas marineeritud punast sibulat, koriandrit… ma nüüd natuke isegi imestan, et kuidas kogu see kraam pita vahele ära mahtus, aga igal juhul mahtus 🙂 

P.S. kui brgeripostituses oli käemodelliks härra elukaaslane, siis siin võttis selle rolli üle Priit. Aitäh!

Lihtsad falafeli-laadsed asjad
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Vaja läheb:
  1. 1 purk kikerherneid
  2. 0,5 sibulat
  3. 1 tl vürtsköömneid
  4. Väike peotäis hakitud koriandrivarsi
  5. Suts soola
  6. 1 spl jahu
  7. Praadimiseks õli
Juhtnöörid
  1. Haki sibul ning koriandrivarred peeneks.
  2. Aseta kõik koostisosad peale jahu ja õli kaussi ning surista saumikseriga peaaegu ühtlaseks. Mõned herned võivad terveks ka jääda - ära liiga hoolikas ole.
  3. Sega taigna hulka ka jahu ning vooli käte vahel endale sobiva suurusega lapikud kotletikesed. Mina saan sellest kogusest kaheksa pätsikest ja eelistan pigem lamedaid falafeleid, sest nende praadimisel saab vähema õlikogusega hakkama.
  4. Prae pätsikesed mõlemalt poolt keskmisel kuumusel kuldseks - nii umbes 4 minutit ühelt ja samapalju teiselt poolt.
  5. Söö kohe kuumalt endale sobivate lisanditega või võta hiljem külmalt näiteks kontorilõunaks kaasa.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>