Hea toidu kodu

Lihtne maksapasteet

Tänase pasteedi retsept on mul kasutusel juba mitu aastat. Tavaliselt teen seda üsna tunde järgi, aga lõpuks võtsin end kokku – kaalusin ära ja  kirjutasin täpselt üles kõik, mis selle pasteedi sisse läks ja aega võtsin ka ning saan seda nüüd teiega jagada.

Kaalusin üle ka porgandi ja sibula, aga soovitan siiski retseptist mitte väga kramplikult kinni hoida – kui kätte satub porgand, mis retseptis toodud kogusest sutsu väiksem või sibul, mis suurem on, siis jumala eest – ära poolt sibulat alles küll jäta – ei juhtu midagi hullu, kui võtad lihtsalt keskmise porgandi ja keskmise sibula. Või kogust ma väiksemaks muuta ei soovitaks. See on maksa kõrval tähtsuselt teine komponent selles retseptis ning lisab mõnusat kreemisust. Mina kasutan maitsestamist Calvadosi, mul spetsiaalselt selleks ongi pudelitäis külmkapi peal ootamas, et seda toitude juures kasutada. Joomise mõttes tuleb mul Calvadosi isu ainult siis, kui parasjagu Triumfikaar pooleli on, seda olen küll vist vähemalt 4 korda lugenud, aga viimati juhtus see ikka päris mitu aastat tagasi 🙂

img_20161208_095244

Mingi dieettoit see kindlasti ei ole, aga ega pasteeti siis iga päev ja palju korraga sööma ei pea. Kuigi selle valmistamine on imelihtne, koostisained on kättesaadavad igast poest ning ei maksa ka palju, on pasteet ikkagi midagi sellist, mida pigem erilisteks puhkudeks valmistan. Ma ei teagi miks. Igal juhul soovitan pasteediteo ette võtta – nii on täpselt teada, mis selle sisse läks ja pääsed ka kõikvõimalikest säilitusainetest.

Lihtne maksapasteet
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
25 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
25 min
Vaja läheb:
  1. 500 g broilerimaksa
  2. 200 g võid
  3. 1 porgand (umbes 120 g)
  4. 1 sibul (umbes 100 g)
  5. Soola
  6. Pipart
  7. 4 cl calvadost
Juhtnöörid
  1. Puhasta maks kelmetest ning prae kiiresti kõrgel kuumusel mõlemalt poolt umbes minuti jooksul pruuniks ning maitsesta soola ja pipraga (ära panni üle kuhja, pigem prae mitmes osas).
  2. Samal ajal viiluta õhukeselt sibul ja porgand.
  3. Tõsta maks kõrvale, keera kuumus madalaks, lisa pannile veel pisut võid ning hauta selles sibulat ja porgandit umbes 15 minuti jooksul, kuni need pehmenevad.
  4. Siis lisa maks pannile tagasi, tõsta taas kuumust ning vala pannile ka calvados.
  5. Kui alkohol on ära auranud, siis tõsta kogu pannil olev kraam kaussi ning surista koos ülejäänud võiga saumikseri abil ühtlaseks.
  6. Tõsta soe pasteet vormidesse ning silu ühtlaseks. Kui soovid, siis võid vormid katta veel õhukese kihi sulavõiga.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>