Hea toidu kodu

Lehtkapsa, peedi ja kinoa supersalat

Eelroog, Salat, Vegan | 13. juuli 2018 | By

See salat on reaalselt midagi 2.0 väärilist. Kõik suve supertervislikud asjad kokku pandud ja tulemus on lihtsalt vaimustav. Seda muidugi eeldusel, et sulle lehtkapsas meeldib, aga mulle superväga meeldib, eriti see, mis mu ema aias kasvanud on nagu ka seda salatit kaunistav imeilus triibuline peet. Ja eriti siis, kui see on krõpsudeks tehtud.

Need krõpsud on ka omaette täiesti ekstraklass. Ma teen neid juba mitu aastat päris tihti (=alati, kui lehtkapsast kuskilt saada õnnestub), seega on päris imelik, et ma retsepti blogisse kirja pole pannud. Aga ega siin õigupoolest mingit retsepti ei olegi – ainult lapsas väiksemateks tükkideks rebida, veidikese oliiviõli ja soolaga läbi mudida ning siis ühe kihina küpsema sättida. Tulemuseks mõnusad krõpsud, mis tikitavad sama palju sõltuvust, kui kartulikrõpsud, aga on umbes miljon korda tervislikumad ja suurema toiteväärtusega. No igal juhul parem hilja, kui mitte kunagi ja saate koos salatiretseptiga ka krõpsude retsepti.

Aga mõte nende krõpsude salatiks segamisest tekkis küll täitsa tühjast kohast aga ära enam minna ei tahtnud ja väga hea, et tei tahtnud, sest minu meelest on tulemus vaimustav. Just see mõnus krõmps, mille küpsetamine lehtkapsale juurde annab, teeb selle salati lihtsalt vastupandamatuks. Toores peet tasub viilutada nii õhukeselt, kui vähegi suudad ja avokaado valida nii küps, kui võimalik – kõigest sellest tekib koos vähekese laimimahlaga superheade kontrastidega kooslus. Ära seda ainult liiga kaua enne söömist kokku sega, sest muidu muutub lehtkapsas uuesti pehmeks. 

Kogused annan siin ühele, aga otse loomulikult saate need ükstapuha millise arvuga läbi korrutada. Ja nagu salatite puhul ikka, siis kogused kivisse raiutud ei ole – kui juhtub midagi natuke rohkem või vähem olema, siis pole absoluutselt hullu!

Lehtkapsa, peedi ja kinoa supersalat
Portsjoneid: 1
Hinda retsepti
Prindi
Vaja läheb:
  1. 30 g kinoad
  2. 100 g lehtkapsast
  3. 0,5 spl oliiviõli
  4. 0,5 toorest peeti (triibuline on superilus)
  5. 0,5 küpset avokaadot
  6. 0,25 laimi mahl
  7. Soola
Juhtnöörid
  1. Eelkuumuta ahi 150 kraadini.
  2. Keeda kinoa vastavalt paki juhendile.
  3. Rebi lehtkapsas väiksemateks tükkideks, rootsud jäta välja. Masseeri see õli ja veidikese soolaga korralikult läbi, säti ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta pöördõhu režiimil vahepeal lehekesi ümber pöörates umbes 15 minutit. Kindlasti piilu vahepeal ahju - krõpsud peavad minema krõbedaks, aga mitte pruunistuma.
  4. Koori peet ning lõika nii õhukesteks viiludeks, kui vähegi suudad. Mina kasutasin selleks köögiviljakoorijat.
  5. Avokaado lõika meelepärasteks tükkideks. Minule olid meele järgi näiteks väikesed kuulikesed.
  6. Kui kinoa pehme ning soovitavalt ka pisut jahtunud või täitsa külm (äkki sa keetsid selle näiteks juba eile valmis?) ja krõpsud valmis, siis tõsta kogu kraam taldrikule kokku ning pigista üle laimimahlaga.
  7. Ära kauaks seisma jäta, sest muidu muutuvad krõpsud pehmeks.
Märkused
  1. * Lehtkapsa krõpse soovitan kohe suurema koguse korraga valmis teha, sest need on üsna sõltuvust tekitavad.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>