Hea toidu kodu

Lavendli-sidruniküpsised

Ütlen kohe alguses ära, et midagi tervislikku siit retseptist oodata ei ole. No kohe üldse mitte. Aga mul oli lavendlit ja muud, kui küpsiseid, ma sellega hetkel pihta hakata ei osanud, seega küpsised siit ka tulevad. Ja tulevad kohe sellised magusad, et ühest piisab tee kõrvale kenasti 🙂 No nagu VÄGA magusad. Härra elukaaslane arvas, et suhkur pole ka nii magus, kui need küpsised.

Lavendlisuhkur iseenesest näeb juba nii ilus välja, et tahaks seda kuskil kaunistusena kasutada. Peaks katsetama, kas need õied ka kuivatatuna sama erksavärviliseks jäävad ning siis talveks purgikese lavendlisuhkrut valmis suristama.

Lavendel näeb oma lillade õitega üliisuäratav välja, aga kui sellega toidu sees üle pingutada, siis on oht oma toit seebisarnaseks muuta, sest just kosmeetikatooted lõhnavad tihti lavendli järgi. Koos sidruniga küpsiste sees maitseb see aga hästi ja annab mõnusa pisut erilise nüansi. Sidruniglasuuri tegin mõnuga nii hapuka, kui vähegi võimalik, et küpsiste magusust pisut taandada ja ma arvan, et eriti hästi maitseb üks selline küpsis kreeka jogurti ja värskete marjadega tehtud magustoidu juures.

Lavendli-sidruniküpsised
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
35 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
35 min
Vaja läheb:
  1. 100 g võid
  2. 2 tl lavendliõisi
  3. 1 tl sidrunikoort
  4. 1 dl suhkrut
  5. 2 dl jahu
  6. Näpuotsatäis soola
Glasuur
  1. 1 spl tuhksuhkrut
  2. 0,5 sidruni mahl
  3. 1 tl riivitud sidrunikoort
  4. Kaunistuseks veel lavendliõisi
Juhtnöörid
  1. Taigna jaoks pane kõik köögikombaini lõiketeradega kannu suhkur ja lavendliõied ning pane see umbes minutiks tööle. Nii saad mõnusa lavendlisuhkru.
  2. Lisa seejärel kannu kõik ülejäänud ained. Või hoia viimase hetkeni külmas ning tükelda kuubikutena muu kraami hulka.
  3. Surista tainas ühtlaseks ning pane masin kinni kohe, kui on tekkinud ühtlane puru. Ära üle töötle.
  4. Kalluta puru lauale ning suru kiiresti lapikuks keraks, mässi toidukilesse, ning tõsta umbes tunniks külmkappi.
  5. Soojenda ahi 150 kraadini.
  6. Rulli tainas umbes 2 mm paksuselt lahti ning küpseta umbes 20 minutit. Seejärel võta tainas korraks ahjust välja ning lõika enda jaoks meelepärase kujuga küpsised.
  7. Seejärel pane plaat ahju tagasi ning küpseta veel umbes 10-15 minutit, kuni küpsised on mõnusalt krõbedad.
  8. Jahuta küpsised täielikult.
  9. Glasuuri jaoks sega kõik ained omavahel kokku.
  10. Määri glasuur ühtlaselt küpsistele ning puista soovi korral üle lavendliõitega.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>