Hea toidu kodu

Laisa nädalavahetuse brunch – kartulipannkoogid

Ma eriti suur hommikusöögiarmastaja ei ole. Kohe pärast üles ärkamist söömine ei ole kuidagi üldse minu teema – silmade avamise ja esimese suutäie vahele võiks ideaalis ikka vähemalt tunnike jääda. Vabatahtlikult vara ärkaja ma ka ei ole, seega pigem magan ikka võimalikult kaua ja hommikusöök jääb sellevõrra söömata. Ja kusjuures – viimased paar nädalat olen eriti korralikult putru ja müslit söönud – tulemuseks on see, et lõuna ajal on kõht tühjem, kui tavaliselt ja õhtusöök ka sellevõrra väiksem ei ole. Seega räägitagu mida tahes selle kohta, et hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord – minu puhul see kahjuks ei toimi ja läksin nüüd oma vanade harjumuste juurde tagasi, et kohe hommikul ei söö vaid pigem paar tundi pärast ärkamist ja teised toidukorrad on selle võrra hiljem. Niikuinii käin tavaliselt õhtuti trennis ja korralikum õhtusöök on alles pärast seda, seega ongi hea, et ka lõunasöök pisut hiljem on. 

Küll aga meeldib mulle väga brunch ehk siis hommikusöögi ja lõuna vahepealne ja pigem pikale veniv toidukord, tavaliselt nädalavahetusel. Väljas brunchimas pole ma tegelikult ammu käinud – kui Vertigo veel lahti oli, siis sealne brunch meeldis mulle küll väga aga hetkel ma ei oskagi peast ühtki kohta välja pakkuda, kus brunchi pakutakse. Aga kodus kipuvad nädalavahetuse hommikusöögid ikka pigem hilisemale kellaajale nihkuma ja ka lõunasööki asendama. 

IMG_20170226_105459

Täna sattusid menüüsse kartulipannkoogid mädarõikakoore ja kukeseentega. Nende tegemine võtab aega nii umbes veerand tundi ja sellega saab hakkama igaüks, kellel juhuslikult kartuliputru külmkapis üle on. Kukeseentega sellepärast, et suitsulõhet ega kalamarja polnud külmkapis ootamas 🙂 Igal juhul sobisid seened ka suurepäraselt. Ise korjatud, kergelt võiga praetud ja nüüd ootasid kinni kaanetatuna külmkapis oma aega. Seente retsepti ma ei jaga, sest ega ma koguseid ka täpselt ei mäleta. Ja seened on pealegi vabatahtlikud – kui kartulipannkookide tegemine selge, siis otse loomulikult võib igaüks neile ise oma lemmiklisandid juurde sobitada. Kui mu külmkapis oleks maailma kõik asjad olemas, siis sobitaksin neile näiteks juurde paksu hapukoore, kvaliteetse suitsulõhe, krõmpsuva jääsalati ja sutsu värsket tilli. Või kergelt praetud krevetid koos laimimahla, koriandri ja avokaadokreemiga. Variante jätkub.

Seega, kui järgmisel korral kartuliputru kogemata üle jääb (hehee, kellele ma valetan, tegelikult mul ei jäänud seda kogemata üle vaid juba eile planeerisin nii üüratu koguse, et täna seda kasutada saaks), siis võta need pannkoogid plaani!

Kartulipannkoogid
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Pannkoogid
  1. 500 g kartuliputru
  2. 3 muna (vabalt peetud kanade omi - aitäh!)
  3. 50 g jahu
  4. Suts soola
  5. Praadimiseks õli
Mädarõikakoor
  1. 150 g hapukoort
  2. 2 spl mädarõigast
  3. Suts soola ja veidi pipart
Juhtnöörid
  1. Sega kõik koostisosad omavahel kokku.
  2. Prae pannil keskmisel kuumusel mõnusad väikesed pannkoogid.
  3. Kui soovid teha ka mädarõikakoort, siis sega lihtsalt kõik ained omavahel kokku ja ongi valmis!
  4. Naudi soojalt koos meelepäraste lisanditega 🙂
http://kahvliga.ee/

IMG_20170226_105529

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>