Hea toidu kodu

Laisa inimese soe soba-salat (vegan)

Et kõik algusest peale ausalt ära rääkida, siis see retsept sündis suure nälja ja pesemata nõude koostöös. Pärast trenni koju jõudes oli kõht lihtsalt nii-nii tühi ja mingil seletamatul põhjusel olid kõik potid-pannid mustad (no…tegelt suht arusaadaval põhjusel – ilmselgelt ei olnud keegi neid lihtsalt ära pesnud 🙂 ) ja viitsimist neid kõiki puhtaks pesta küll üldse ei olnud. Seega olin kaval ja pesin ainult ühe.  Mul praegu on selle üle hea meel, sest muidu oleksin brokoli pannil teinud ja tõenäoliselt midagi veel sutsu keerulisemaks ajanud, aga nüüd saan selle asemel hoopis ülilihtsat ühe-poti-retsepti jagada, mille tegemiseks kulus (koos selle poti pesemisega, kusjuures) täpselt 9 minutit.

Kui juba läks nõude säästmiseks, siis mõtlesin eriti kaval olla ja tegin ka kastme otse taldrikul. Tõele au andes oleks seda olnud siiski lihtsam kausis teha, sest pähklivõi vajab lahustamiseks tegelikult sutsu hoogsamat segamist, kui see taldrikul võimalik on, aga kuna nuudlid on kastmega kokku segades kuumad, siis ei olnud ka sellest midagi, et ma kastet kohe päris ühtlaseks segada ei suutnud – soojuses sulasid need väiksed tükikesed kenasti ära.

Mõned vihjed – kui soovid eriti kiiresti süüa saada, siis soovitan soojalt vesi veekeetjaga ära keeta, samal ajal borokoli tükeldada ning brokoli ja nuudlite keemise ajal roheline hakkida ning kaste kokku segada. Keemise aeg kokku 5 minutit, kokku segamiseks ka ehk minutike, vesi läheb minu keetjas keema umbes kolme minutiga ja ongi 9 minutiga korralik õhtusöök olemas. Maitsev ka veel pealekauba – mulle meeldib!

Laisa inimese soe soba-salat (vegan)
Portsjoneid: 1
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
10 min
Ajakulu kokku
10 min
Vaja läheb:
  1. 100 g brokolit
  2. 75 g sobanuudleid (tavaliselt nad just nii suurte portsudena kokku köidetuna tulevadki)
  3. 0,5 tl pähklivõid
  4. 0,25 laimi mahl
  5. 0,5 kuivatatud tšillit või maitse järgi tšillihelbeid
  6. Suts soola
  7. 1 tl sojakastet
  8. 0,5 tl õli (kasutasin tavalist rapsiõli)
  9. Peoga rohelist sibulat ja koriandrit
Juhtnöörid
  1. Lase vesi keema.
  2. Samal ajal tükelda brokoli õisikuteks ja vars lõika umbes 1cm paksusteks viiludeks.
  3. Kui vesi keeb, siis maitsesta see soolaga ning viska brokoli sinna podisema.
  4. Umbes 2 minuti pärast lisa nuudlid ning keeda neid 3 minutit, kuni kõik on pehme, aga mitte ülekeenud. Seejärel kurna.
  5. Samal ajal sega omavahel kokku kõik ülejäänud komponendid peale maitserohelise. Mina tegin seda otse taldrikul.
  6. Kurnatud nuudlid ja brokoli lisa kastmele, sega korralikult läbi ning puista peale koriander ja roheline sibul.
  7. Söö kohe ära 🙂 Lihtne!
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>