Hea toidu kodu

Läätse-kinoakotletid mõnusa salatiga

Kuna paari kuu pärast ootab mind ees kolimine, siis hetkel on mul käimas projekt sööme-kõik-toidu-kodust-ära. Kuivainete ja muu ümber kolimine tundub tüütu ja pealegi on niikuinii aeg-ajalt selline kappide tühjendamine alati kasulik – saab ära kasutada ka mõned asjad, mis seisma jäänud on või mis on kapis teiste asjade taha peitu jäänud nii, et nende olemasolust enam aimugi ei olnud. Seega iga kord, kui mõne paki jälle tühjaks saan, siis on selline rõõmus millegagi hakkama saamise tunne. Tänastes kotlettides “sain hakkama” kahe paki tühjendamisega.

Kuigi kinoa ja läätsed on mu majapidamises päris tihti kasutuses ning seisma ei jää, siis mõlemat oli pakis ainult sutsuke põhjas alles ja valmisid neist imelised ja samas väga imelihtsad kotletid, mis spinatist ning viimastest oma aia tomatitest kokku segatud salati ning küpsest avokaadost kreemiga kokku lihtsalt imelise kombinatsiooni moodustasid. 

Head isu!

Läätse-kinoakotletid mõnusa salatiga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
30 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
30 min
Kotletid
  1. 60 g punaseid läätsesid
  2. 60 g kinoad
  3. 0,5 tl paprikapulbrit
  4. 0,5 tl karrit
  5. Soola
  6. Praadimiseks kookosõli
Serveerimiseks
  1. 1 suurem küps avokaado
  2. 1 laimi mahl
  3. Peotäis kirsstomateid
  4. 2 rohelise sibula vart
  5. Soovi korral pisut marineeritud jalopenot
  6. Hunnik beebispinati lehti
Juhtnöörid
  1. Viska läätsed ning kinoa potti, lisa suts soola ning kata need keeva veega nii, et vesi ulatub umbes 2 sõrme võrra teradest kõrgemale. Keeda pehmeks (läheb umbes 20 minutit), vahepeal kontrolli, ega vesi pole otsa saanud. Kui on, siis lisa juurde. Tekkima peab selline pudrutaoline mass.
  2. Sega juurde maitseained ning lase pudrul jahtuda (rõdul näiteks).
  3. Jahtumise ajal puhasta avokaado ning purusta viljaliha koos laimimahla ning soolaga ühtlaseks. Soovi korral tükelda sisse pisut jalopenot.
  4. Poolita kirsstomatid ning haki roheline sibul.
  5. Kui puder enam-vähem jahtunud, siis vormi segust 4 kotletti ning prae need kookosõlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt krõbedaks.
  6. Serveerides säti kotletid spinatilehtede hunnikule, tõsta peale avokaadomögin ning puista üle tomatipoolikute ja rohelise sibulaga.
Hea toidu kodu http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Keidi
    21. nov. 2018

    No minul ei tahtnud kinoa ja läätse segu kuidagi koos püsida. Mis võis valesti minna? 🙁

    • Jäta kommentaar

      kadri
      23. nov. 2018

      Hmmm, ainus variant, mis pähe tuleb on see, et äkki sul olid mingid muud läätsed kasutusel? Mul punased läätsed keevad ikka täitsa pudruks selle ajaga ning püsivad väga kenasti koos. Järgmine kord kasuta kindlasti punaseid läätsesid ja võid need äkki pisut enne kinoad keema visata…

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>