Hea toidu kodu

Kookosene läätsesupp

Eriti lihtne, Supp, Vegan | 8. apr. 2018 | By

Selle supi inspiratsioon tekkis nagu minu retseptid sagedasti sellest, et midagi on vaja ära kasutada. Sel korral oli selleks millekski kapis ootav kookospiim ning ka läätsed olid sobivalt sahtlis olemas. 

Õhtusöögiks plaanitava supi kirjeldust kuuldes oli härra elukaaslane natuke kahtleval seisukohal. Küll aga haihtusid igasugused kahtlused sel hetkel, kui supp valmis oli, sest siis selgus, et see retsept tuleb kohe kiiresti kirja panna ja seda teinekordki teha. Hetkel tema käest supi kohta hinnangut küsides arvas ta, et “hea” ei ole piisav kirjeldus ja pakkus asemele sõna “täiuslik”. Et siis proovige järele ja saate teada, mis tema arvates täiuslik supp on 🙂 Retseptis olen märkinud, et portsust jätkub kahele, sest me ise selle tõepoolest kahepeale ära ka sõime. Mõistliku isuga inimesi toidab see ilmselt ka kolm tükki kenasti ära.

“Täiuslikuks” ma seda ise veel ei nimetaks, sest alati saab kindlasti veel paremini ja ma ise oleks veel muidugi kõvasti tšilllit juurde pannud, aga no peale raputates saab vajaliku laksu kätte. Igati mõnusalt soojendav on see aga kindlasti, seega meie kevadiselt kargetesse aprilliilmadesse igati sobiv kausitäis.

Boonusena valmib see imelihtsalt. Aktiivselt tegutsemise aega on ehk kümme minutit ning ülejäänud aja podiseb supp rahulikult ise pliidi peal ning ka koostisained on vähemalt minu kodus pea alati kapist võtta, seega tasub see retsept meeles pidada ka nendeks puhkudeks, mil poodi kohe üldse minna ei viitsi, aga tahaks midagi head süüa.

Kookosene läätsesupp
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Ajakulu kokku
35 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Ajakulu kokku
35 min
Vaja läheb:
  1. 1 sibul
  2. 1 porgand
  3. 1 korralik sellerivars
  4. 1 spl õli
  5. 1 tl soola
  6. 1 spl vürtsikamat karripulbrit (sorti ei oska soovitada, sest mul on kodus ainult reisidelt toodud lahtised karripulbrid :))
  7. 160 g rohelisi läätsesid
  8. 1 l keevat vett
  9. 100 g kookospiima
  10. 0,5 sidruni mahl
  11. serveerimiseks koriandrit
Juhtnöörid
  1. Tükelda sibul, porgand ja seller väikesteks kuubikuteks ning pane madalal kuumusel koos õli ning soolaga poti põhja praadima.
  2. Umbes viie minuti pärast lisa karripulber ning prae köögivilju veel umbes viis minutit neid aeg ajalt segades.
  3. Siis lisa potti läätsed ja keev vesi, sega korra läbi ning jäta pott tulele umbes 20 minutiks podisema.
  4. Maitse, kas kõik on kenasti pehme. Kui ei ole, siis podista veel veidi. Kui on, siis lisa potti ka kookospiim ning pigista juurde poole sidruni mahl ning keera tuli seejärel kohe poti alt ära.
  5. Sega kõik läbi ning maitse, kas on äkki vaja lisada veel soola või sidrunit.
  6. Serveeri värske koriandriga ning kui armastad vürtsi sama palju kui mina, siis tšillihelbed sobivad ka kenasti.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Evelin
    10. apr. 2018

    Tundub väga ahvatlev retsept, aga mis te selleri asemel soovitaksite? Pole selleriga kahjuks väga sina peal

    • Jäta kommentaar

      kadri
      10. apr. 2018

      Kui ikka üldse ei klapi (tean teisigi selliseid), siis ma soovitaks lihtsalt välja jätta ja selle asemel näiteks rohkem sibulat panna. Kuna ma ise olen küüslaugu suur vastane, siis mina ei kasuta jälle seda, aga idee poolest võiks see siia hästi sobida, kui meelt mööda on. Head katsetamist 😉

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>