Hea toidu kodu

Kodused rukkikorvikesed peedi ja lõhega

Ma saan aru, et rukkikorvikesi müüakse poes ka. Need Linkosuo omad, väga head kusjuures. Aga et mul on endiselt kestmas projekt, mille raames kodust kõik asjad ära süüa kavatsen ja mul rukkijahu oli täiesti olemas, siis oli mul neid siiski hädasti ise küpsetada tarvis. Ja väga head said! Küpsetamiseks kasutasin minimuffini vorme ning nendega said need täpselt suupisteks sobiva suurusega. Kui sa korvikesi ise küpsetada ei viitsi, siis nendesamade eelpool mainitud poest ostetud tegelastega saab ka suurepäraselt hakkama. Ja kui sa tahad ka rukkijahu ära kasutada, aga korvikesi vormida ei soovi, siis sama retsepti järgi saavad ka lihtsalt näkileivad ülimaitsvad.

Täidiseks sel korral väga lihtne kreem toorjuustu, peedi ja mädarõikaga ning katteks külmsuitsulõhest ning peedist keeratud roosikesed. Olgu ette hoiatatud, et kui soovid samuti peedist roosikesi meisterdada, siis need viilud peaks üliõhukesed lõikama, et neid lihtsam rulli keerata oleks. Teise variandina lõikasin peedi hoopis pisikesteks kuubikuteks ning lisasin kaunistuseks veel ühe suure poolekslõigatud kappari. Maitsev on mõlemat moodi ning usun, et selline näksimine sobib väga kenasti ka näiteks aastavahetuslauale. 

Kodused rukkikorvikesed peedi ja lõhega
Sellest saab 40
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
1 hr
Ajakulu kokku
1 hr
Rukkikorvikesed
  1. 300 g täistera rukkijahu
  2. 75 g võid
  3. 75 g hapukoort
  4. Maitse järgi soola ja kuivatatud tilliseemneid
  5. Kreem
  6. 200 g toorjuustu
  7. 1 väike keedetud peet
  8. Maitse järgi mädarõigast, soola ja sidrunimahla
  9. Katteks külmsuitsulõhet ning keedetud peeti
  10. Korvikeste põhja väikseid salatilehti
Rukkikorvikesed
  1. Haki jahu soola ja võiga ühtlaseks puruks, seejärel sega juurde hapukoor ning tilliseemned ning sega kuni saad ühtlase taignapalli. Kui vaja võid lisada natuke külma vett (max 1 supilusikas).
  2. Suru tainas ühtlaset õhukese kihina minimuffini vormidesse. Nii 1-2 mm on paras paksus ja mida sain nõnda 43 korvikest.
  3. Enne küpsetama hakkamist jahuta tainas vormi sees korralikult maha. Näiteks -6 kraadi juures rõdul läheb see kiiresti.
  4. Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 5-7 minutit kuni korvikesed mõnusalt krõbedad.
  5. Enne vormist eemaldamist lase täielikult jahtuda.
Kreem
  1. Püreeri väike peet saumikseriga ning sega kokku toasooja toorjuustu ning maitseainetega. Ise kasutasin värskelt riivitud mädarõigast, mis sügavkülmas oma aega ootas ja seda läks riivitult ikka nii oma supilusikatäis.
Lõppakord
  1. Serveerimiseks aseta iga korvikese põhja väike salatileht ning selle peale endale meelepäraselt (ise kasutasin pritskotti, aga lusikaga saab ka hakkama) kreem.
  2. Kreemi peale rulli roosikesteks õhukeselt viilutatud keedupeet ning suitsulõhe.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>