Hea toidu kodu

Kinoapallikesed

Need kinoapallid on äääärmiselt mõnusad nii peolaua suupisteks koos mõne dipikastmega, kui ka mõnusaks lõunaks või õhtusöögiks koos salatiga või tortilla vahel. Tavaliselt söön kinoad salati sees või lihtsalt keedetuna, aga keedetud kinoast pallikesed on raudselt mu uus lemmikmoodus nende terakeste söömiseks. 

Ja kui tervislikud need on! Pea kõik koostisosad kuuluvad supertoitude nimekirja ja midagi ebatervislikku siit ei leiagi. Lisaks on need ahjus küpsetatud, mitte praetud – seega ei ole siin retseptis ka rasvaga priisatud. Kogu selle tervislikkuse juures ei kannata maitse aga kuidagi. Minu raudkindel reegel on, et tervislik toit on üle kõige, aga ainult siis, kui see ka hästi maitseb!

IMG_20161121_132517

Nende tegemine on lihtne. Loomulikult kulub aega rohkem, kui lihtsalt kinoasalati tegemiseks, aga enamus aega kulub kinoa keetmisele ning pallite ahjus küpsetamisele. Suurim töö, mis endal ära teha tuleb on pallikeste veeretamine ning ka see on pigem vahva. Kuna kinoa on üsna sõmer ei tundu üldse loogiline, et see pallikestena kokku peaks jääma, aga kui kinoa kergelt üle keeta ja pallikesed soojana veeretada, siis tulevad pallikesed lausa üllatavalt ümmargused ja seisavad kenasti koos. Ainult ühel korral lagunesid mu pallikesed pisut ära, aga tänu sellele ühele korrale saan anda soovituse, et ärge kindlasti neid palle tehes kinoal liialt jahtuda laske. Põhimõtteliselt kohe kui see on nii jahtunud, et seda katsuda, siis kohe hakake palle veeretama, sest kui see jahtub, siis tekitate pallide asemel lihtsalt puru 🙂

Kinoapallid
Sellest saab 25
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
1 hr 10 min
Ajakulu kokku
1 hr 10 min
Vaja läheb:
  1. 180 g kinoad
  2. 3,5 dl vett
  3. 50 g mandlijahu
  4. 1 spl jahvatatud linaseemneid
  5. 1 spl chia seemneid
  6. 3 rohelist sibulat
  7. 1 spl oliiviõli
  8. Soola-pipart
  9. Soovi korral riivitud sidrunikoort ja/ või chillit
Juhtnöörid
  1. Keeda kinoad kergelt soolatud vees umbes 15-18 minutit kuni see on kergelt üle keenud.
  2. Tõsta pliidilt ning lase umbes 10 minutit jahtuda.
  3. Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
  4. Haki roheline sibul peeneks.
  5. Lisa kinoale kõik ülejäänud koostisosad ning sega korralikult läbi.
  6. Soovi korral võid maitsestamiseks riivida segusse veel sidrunikoort või chillit.
  7. Seejärel võta veel soojast segust umbes teelusikatäis segu korraga, veereta see pallikesteks ning aseta küpsetuspaberile. Kuni kinoa veel soe on, seisavad pallikesed kenasti koos.
  8. Küpseta umbes 25-30 minutit kuni pallikesed kergelt pruunikad ja krõbedad on.
Märkused
  1. * Väga oluline on veeretada pallikesed siis, kui kinoa veel üsna kuum on. Muidu ei seisa need kahjuks enam koos. Ja kui käed vahepeal liiga taignaseks muutuvad, siis lihtsalt pese need ära - niiskete kätega on pallikesi lihtsam veeretada. Kui kõik õigesti tehtud on, siis püsivad pallid kenasti koos ja on imeilusad ümmargused.
http://kahvliga.ee/
IMG_20161120_190629

Ahjuootel pallikesed

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>