Hea toidu kodu

Kiire lameleib sparglisalatiga

Sain turult ühe kena pundi sparglit. Sellised korralikud jämedad varred (kaalusin üle ka – kolm vart oli sada grammi), mille kohta ma natuke kartsin, et äkki need on juba puised, aga õnneks eksisin ja need olid ka täiesti toorelt söödavad. Kui ma sellesama sparglipundi (pluss hunniku spinati ja 2 kilo murelitega) olin käinud pärast tööd veel trennis ja Pääsküla rabas kõndimas, kust ma lisaks korjasin (härra elukaaslase närve proovile pannes) ka hunniku naati ja värsket jänesekapsast ning lõpuks üheksa ajal koju jõudsin siis oli kõht nii tühi, et silmanägemine tahtis ära minna. 

Õnneks oli spargel olemas ja kõndides valgus mu pähe kinnismõte, et sparglist peavad saama üliõhukesed ribad salatis ning salat peab maanduma värskelt küpsetatud ja mozzarellaga kaetud lameleival. Mul mõnikord tekivad pähe mingid mõtted toidust, mis lihtsalt peavad kohe järgi proovitud saama. Sai ka. Mozzarellat küll ei õnnestunud poest veidral kombel saada ja pidin selle kiirkorras Brie juustuga asendama, mis tegelikult sobib vist isegi paremini, kui mu algne plaan. Kokku on tulemus juustust mõnusalt kreemine, tänu leivale toitev ja sparglist värske ja särtsakas. Natuke isegi sõltuvust tekitav.

Kuna mul niikuinii juuretis kööginurgas jõudu kogumas oli, siis lisasin taignale ka seda, kuigi suure nälja tõttu ma selle reaalset toimima hakkamist muidugi ära ei oodanud vaid see oli lihtsalt maitse andmiseks. Seega kui sa oled normaalne inimene ja sul ei ole täitsa juhuslikult juuretist nurgas ootamas, siis ära lase end sellest segada ja tee taigen lihtsalt ilma selleta.

Kiire lameleib sparglisalatiga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Lameleiva jaoks
  1. 140 g jahu
  2. 1 dl vett
  3. 1 spl juuretist (kui on)
  4. Suts soola
  5. Pisut kvaliteetset oliiviõli
Kate
  1. 200 g värsket sparglit
  2. Pisut sidrunimahla
  3. Suts soola ja värskelt jahvatatud pipart
  4. 100 g brie juustu
  5. Kui on, siis pisut jänesekapsast koos õitega
Juhtnöörid
  1. Sega omavahel kokku jahu, sool, vesi ja kui sul on, siis ka juuretis. Proovi saavutada selline pehmema pärmitaigna taoline mass. Jäta see korraks lauanurgale seisma.
  2. Viiluta spargild juurviljakoorijaga õhukesteks viiludeks ning piserda üle sidrunimahlaga.
  3. Pane pann kuumenema ning otsi välja küpsetuspaber.
  4. Jaga taignapall kaheks ning rulli üks poolik küpsetuspaberil, millele on veel ka jahu puistatud õhukeseks, mitte just eriti korrapärseks õhukeseks (nii 1mm) ringiks.
  5. Lisa pannile pisut oliiviõli ning viska tainas sellele küpsema. Küpseta mõlemalt poolt nii umbes 2 minutit.
  6. Samal ajal, kui üks taignaketas küpseb, korda teise poolega rullimise protsessi ning küpseta ka teine lameleib valmis.
  7. Keera tuli pisut vaiksemaks, säti mõlemad leivad korraga pannile nii, et küljed on üles keeratud. Vajab natuke mahutamisoskust, aga on täitsa tehtav.
  8. Jaota brie võrdselt leibade vahel ning lase sel minutikene soojeneda.
  9. Seejärel tõsta leivad taldrikule, jahvata peale värsket pipart ning tõsta neile enne viilutatud spargel. Kui on, siis natuke jänesekapsast ka 🙂
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>