Hea toidu kodu

Kevadine sparglipirukas

Pealkirja täpsustades 🙂 – ega sparglipirukas mittekevadine väga olla saagi. Just praegu on need mõnusad varred suurepärased – mahlased, krõmpsud, kergelt pähklised ja lihtsalt väga maitsvad. Ja hoolimata sellest, et neid meie suuremates poodides pea aastaringselt saadaval on, siis pigem jõuavad need minu lauale ikkagi just kevadel. 

Suure osa neist söön ma tegelikult lihtsalt toorelt ära. Parimal juhul pikkupidi salatiks viilutatuna, aga päris tihti ka lihtsalt niisama otsast hammustades. Täna said need aga pirukaks, mis sobib hästi näiteks nädalavahetuse hommikusöögiks aga ka koos salatiga (näiteks sparglisalatiga 🙂 ) kergemaks õhtusöögiks. Kuna mul kodus küpsetamise hetkel ühtki koorest toiduainet, millega tavaliselt quiche-laadsete pirukate täidist teen, ei olnud, siis sel korral sai täidiseks lihtsalt muna. Ja et natuke põnevust juurde anda, siis segasin muna sisse hoopis natuke misopastat. Taignasse panin lisaks nisujahule ka maisijahu, mis minu meelest taigna eriti mõnusalt muredaks muudab. Samas võid kasutada ka tavalist muretainast ja kui kodus miso olemas ei ole, ei juhtu ka ilma selleta mitte midagi. Aga kui on, siis natuke kastsetamist on ju alati ainult põnev!

Kevadine sparglipirukas
Portsjoneid: 5
Hinda retsepti
Prindi
Keetmise-küpsetamise aeg
40 min
Ajakulu kokku
50 min
Keetmise-küpsetamise aeg
40 min
Ajakulu kokku
50 min
Tainas
  1. 1,5 dl nisujahu
  2. 1 dl maisijahu
  3. 0,5 tl soola
  4. 70 g võid
  5. 1 munakollane
  6. (vajadusel 1 spl külma vett)
Täidis
  1. 250 g sparglit
  2. 5 muna (võimalikult vabalt ringi jooksnud kanadelt)
  3. 2 spl misopastat
  4. Soola ja pipart
Juhtnöörid
  1. Alusta taignast - sega omavahel kokku jahud ning sool, tükelda juurde külm või ning näpi kõik kiiresti sõrmedega ühtlaseks puruks. Seejärel sega juurde munakollane ning suru tainas ühtlaseks palliks kokku. Kui see ei õnnestu, siis lisa ka pisut jääkülma vett. Tainas jääb üsna mure, aga seisab pallina koos.
  2. Suru tainas kohe ühtlaselt vormi põhja. Rullida seda tainast väga ei kannata, aga püüa saada nii ühtlane tainas, kui võimalik.
  3. Pane vorm vähemalt 10 minutiks sügavkülma. Soojenda ahi 200 kraadini ning kui temperatuur saavutatud, siis küpseta tainast umbes 15 minutit.
  4. Samal ajal valmista täidis. Sega omavahel kokku munad ja misopasta ning maitsesta soola-pipraga.
  5. Spargel tükelda umbes 1cm paksusteks viiludeks.
  6. Kui tainas on eelküpsenud ja kaunilt kuldne, siis alanda ahju temperatuur 170 kraadini.
  7. Kalla munatäidis taignale ning säti sellele endale sobivas mustris (või täitsa suvaliselt) spargliseibid.
  8. Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni muna on hüübinud ning spargel kergelt pehmenenud.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>