Hea toidu kodu

Kevadine seenepasta

Pearoog, Taimetoit | 16. mai 2017 | By

Seened meeldivad mulle väga. Tavalised šampinjonid rändavad mu ostukorvi tavaliselt siis, kui midagi maitsekamat saada pole, esimeseks eelistuseks on kukeseened, puravikud, riisikad ja muud päris maitsega seened ja eriti siis, kui need ise korjatud on. Tänased seened ei ole ise korjatud ja ma pole tegelikult üldse kunagi ühtegi kevadist seent ise korjanud, aga keskturult ma need toredad kevadkogritsad igal juhul koju tassisin. No ja nüüd on selline tunne, et peaks järgmisel nädalavahetusel sammud kuhugi seenemetsa seadma, sest need on ülimaitsvad! (Ja üliägeda miniaju kujuga ka).

Selline tupsukene. Selgus, et ka äärmiselt maitsev!

Tegelikult oli turul nende nimetuseks mürklid kirjutatud, aga minu meelest need nägid väga kogritsad välja ja selline valesti nimetamine võib päris halvasti lõppeda, sest kogritsaid peab enne söömist kindlasti kupatama – muidu võib seenekaste päris kurvalt lõppeda. Igal juhul mina kohtlesin neid kogritsatena ja sain nendest ülimõnusa seenepasta. Seni õnneks mürgistust saanud ei ole. Ilmselt ootan selle postituse üles panemisega igaks juhuks paar päeva, et ikka kindel olla, et kedagi kevadkogritsaid valesti valmistama ei õpeta 😀 (Sõin seeni pühapäeval ja täna on teisipäev, seega peaks ok olema).

Tegin seentele juurde koorese kastme ning maitseks korjasin omaenda rõdult peale veel pisut tüümiani. Pastat sel korral ise ei teinud, sest õige jahu oli lihtsalt kodust otsas ja poodi minna enam ei viitsinud. Küll aga leidsin sahtlist mõned kasutust ootavad lasanjeplaadid. Loomulikult sobib siin kasutada täpselt sellist pastasorti, nagu kellelegi endale meeldib. Ja kui pastat üldse ei taha, siis sobivad selle kastme juurde kenasti ka värsked kartulid. 

Ja no vaadake, kui ilusad need roosad tüümianiõied ja kurrulised seened on! Minul läheb see retsept igal juhu kordamisele!

Kevadine seenepasta
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Vaja läheb:
  1. 300 g kevadkogritsaid
  2. 1 sibul
  3. Praadimiseks õli
  4. 200 ml vahukoort
  5. Paar oksa värsket tüümiani
  6. Soola-pipart
  7. Umbes 150 g meelepärast pastasorti
Kogritsate ette valmistamine
  1. Puhasta seened ning lõika suuremad pooleks.
  2. Kupata seeni kolmkorda 3 minutit ehk siis lase seened üks kord keema, lase kolm minutit ilma kaaneta podiseda, seejärel kurna. Tee nii kolm korda järjest ning nõruta seened korralikult.
Pasta
  1. Keeda vastavalt pakendi instruktsioonile, aga katseta 3 minutit enne pakil märgitud aega, et äkki on pasta juba piisavalt keenud - rihi al dentele ehk ära üle keeda.
Kaste
  1. Tükelda sibul, lisa sellele kohe pisut soola ning prae madalal kuumusel umbes 5 minutit.
  2. Tõsta pannil kuumust ning lisa sinna ka seened ning prae mõne minuti jooksul.
  3. Seejärel kalla pannile ka koor, maitsesta soola, pipra ning tüümianiga ning lase paar minutit podiseda.
  4. Kui tundub, et kaste liigselt kokku keeb, siis lisa paar lusikatäit pasta keeduvedelikku.
Lõppakord
  1. Kurna pasta ning lisa see kastmele, sega kõik kokku ning serveeri kohe.
  2. Serveerimisel võid lisada veel pisut tüümiani või paar laastu parmesani.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>