Hea toidu kodu

Kergelt aasiapärane suvikõrvitsasalat

Näete, juba tulebki jälle toidupostitus, ei ole mina see, kes oma sõna murrab. Et kõiki kadedaks teha, siis Goas on päeval nii umbes 32 kraadi kõige imelisemat suveilma, ookean on ka mõnusalt soe aga parajalt jahutav ja toidud on seni kõik imeliselt maitsenud. Homsest algab koolitus, seega äratuskell heliseb juba kell 6.15 ja kell 7 algab esimene tund. Homsest on ka kõik toidukorrad programmis ette nähtud ja tegemist on taimetoiduga – ma ennustan juba ette, et see on ülimaitsev!

Selle salatiga on nii, et idee ei ole üldse minu oma vaid näppasin selle headelt sõpradelt. Ma pole päris kindel, mida nemad selles kastmeks kasutavad, aga üliõhukesed suvikõrvitsaviilud on neil igatahes kasutusel küll ja salat imehea nii suvise grillõhtu saatjana kui ka talvise vitamiinipommina. Hetkel tegingi seda salatit ainult sellepärast, et poes olid lihtsalt niinii ilusad pisikesed ja krõmpsud suvikõrvitsad saadaval, et ei saanud neid kuidagi ostmata jätta. See annab kuidagi märku sellest, et peale praeguse halli aastaaja on ikkagi ka teised aastaajad (näiteks sellised, kus suvikõrvitsatest igas kodus lihtsalt uputus on) endiselt olemas 🙂

(Ja väike lisameeldetuletus nii iseendale kui ka kõigile teistele, kes parasjagu uue kalakastme pudeli lahti teevad – kontrolli alati, milline pudeli avaus on, tavaliselt saab kalakastme pudelist korraga vaid tilgakese kätte, tänase kogemuse põhjal võin öelda, et on aga ka selliseid pudeleid, kust ikka suure hooga valada saab!)

Kergelt aasiapärane suvikõrvitsasalat
Portsjoneid: 1
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
5 min
Ajakulu kokku
5 min
Vaja läheb:
  1. 1 noor krõmps suvikõrvits
  2. 1 punase tšilli kaun (või lisa vastavalt oma maitsele)
  3. 1 tl laimimahla
  4. 0,5 tl kalakastet
  5. Sutsuke suhkrut
  6. Soovi korral koriandrit
Juhtnöörid
  1. Sega kokku laimimahl, kalakaste ning pisut suhkrut, maitse ning timmi oma eelistustele sobivaks.
  2. Lõika tšilli õhukesteks viiludeks.
  3. Viiluta suvikõrvits koorimisnoa abil pikkupidi õhukesteks viiludeks. Kui seemnete osa on pehme ja meenutab pisut vatti, siis ära seda salatisse lisa.
  4. Vahetult enne serveerimist sega suvikõrvitsaviilud ning tšilli kastmega kokku ning lisa soovi korral ka koriandrit.
http://kahvliga.ee/

img_20161228_134905

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>