Hea toidu kodu

Kerge krevetisalat fenkoli ja kreeka pähklitega

Eelroog, Salat | 18. dets. 2018 | By

See retsept sai inspiratsiooni veidral kombel hoopis oliiviõlist. Tellin juba mitu aastat kõik oma oliiviõli ühelt toredalt Eesti naiselt, kes ise Itaaliast õlivärskelt pressitud oliiviõli Eestisse toob ning sain just selle aasta laari (5 liitrit :)) kätte. Kui kedagi huvitab, siis õli ja muud vahvat saab tellida siit. Kuna mu eelmine oliiviõli sai juba umbes kuu eest otsa, siis olin vahepeal lihtsalt kõikvõimalike muude kodus olevate õlidega läbi ajanud ja nüüd oli kohe kindlasti vaja selle värske satsiga kõivõimalikke asju kokata. Suvekuudel käib oliiviõli mul kõige tihedamini kokku värske tomatiga – lihtsalt krõbe iseküpsetatud sai, värske tomat, pisut soola ja oliiviõli ja olengi juba superõnnelik. Praegu lettidel laiutavad tomatid on aga pehmelt öeldes mõttetud. Ma tean, sestmul mõned ikkagi olid kodus ja ka siia salati sisse üks ikkagi rändas.

Novot aga siis tekkiski mõte, et on vaja tingimata fenkolit kasutada, kreeka pähklid ootasid juba ammu kapis ja krevetid sügavkülmas oma aega ja nii see salatikene kokku keeratud saigi. Ise olen maitsetega väga rahul ja retsept läheb kordamisele kohe päris kindlasti. Kindlasti kasuta fenkoli õrnad pealsed ka salatis ära, maitsevad lihtsalt imeliselt!

Kusjuures, ma arvan, et see salat sobib täitsa hästi ka jõululauale – ei pea ju alati ainult seaprae ja verivorstidega piirduma!

Kerge krevetisalat fenkoli ja kreeka pähklitega
Portsjoneid: 1
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
15 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 7 hiidkrevetisaba (mul olid külmutatud)
  2. Praadimiseks õli
  3. 0,5 väiksemast fenkolist
  4. Peotäis rukolat
  5. 7 kreeka pähklit
  6. 0,5 väikest punast sibulat
  7. 1 tomat
  8. 2 tl ülikvaliteetset oliiviõli
  9. 1 tl sidrunimahla
  10. Soola-pipart
  11. Tšillihelbeid
Juhtnöörid
  1. Kõigepealt rösti kuival pannil kreeka pähklid kergelt üle.
  2. Siis lisa pannile pisut õli ning kuumuta selles kergelt (sulanud) krevette. Ära kindlasti üle küpseta, ca 40 sekundit mõlemalt poolt on piisav. Maitsesta soola ja tšillihelvestega ning tõsta need pannilt jahtuma.
  3. Haki fenkol ning sibul nii õhukeselt, kui suudad. Tomat tükelda sektoriteks.
  4. Kastmeks sega kokku värskelt pressitud sidrunimahl ning oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga.
  5. Siis sega kõik koostisosad omavahel kokku ning asu nautima!
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>