Hea toidu kodu

Kerge ja kiire kikerherne-spinatiroog

Kui ma kodus uurisin, et kas seda retsepti üldse kõlbaks blogisse üles riputada, sest äkki see on liiga lihtne, siis sain vastuseks kinnituse, et siis ongi vähemalt ühel korral minu kategooria “eriti lihtne” õigustatud. Tavaliselt arvab härra elukaaslane, et tunnistan retseptid liiga kergekäeliselt eriti-, ime- või superlihtsaks. Ma ise olen jätkuvalt seisukohal, et need, kus ma midagi lihtsaks hinnanud on ongi lihtsad, aga olge siis hoiatatud, et see lihtne ei ole kõigi jaoks lihtne 😀

Olgu selle lihtsusega kuidas on, aga seda retsepti olen viimase paari kuu jooksul küll vist oma kümme korda teinud. Keskturul müüvad tädid praegu suurte lehtedega spinatipunte, mida ma kunagi ei suuda ostmata jätta. Kilo eest küsitakse umbes 6 eurot ja poolest kilost jätkub koos kikerhernestega kenasti kahe inimese õhtusöögiks. Terve suur pann on alguses tükeldatud spinatit kuhjaga täis, aga nagu teada on, siis see kuhi vajub kuumuses kiiresti kokku.  

Nagu öeldud, siis minu kodus piisab sellest toidust kenasti kahe inimese õhtusöögiks, kipume muidugi ka päris hilja sööma ja siis midagi väga rasket niikuinii ei taha. Kui sulle tundub, et miskit puudu jääb, siis võid siia juurde loomulikult mingit lisaampsu pakkuda, aga usu – tegelikult on tegu väga mõnusa ja toitva taldrikutäiega!

Kerge ja kiire kikerherne-spinatiroog
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
10 min
Ajakulu kokku
10 min
Vaja läheb:
  1. 1 sibul
  2. Umbes pool kilo spinatit (soovitan korralikult ära pesta ja sama korralikult kuivatada - hamba all krigisev liiv pole väga mõnus)
  3. 1 purk kikerherneid (kui ise leotad ja keedad, siis nii 200-300 grammi keedetuid)
  4. 0,5 sidruni mahl
  5. Soola-pipart
Juhtnöörid
  1. Haki sibul üsna peenelt ning prae pannil õli sees madalal kuumusel paar minutit.
  2. Samal ajal haki spinat - varred umbes 1cm pikkusteks juppideks, lehed suuremalt ning viska need siis pannile sibula juurde - kuhi on päris korralik, aga ära muretse, see vajub kokku.
  3. Kui spinat on juba kokku vajunud, siis lisa pannile ka kikerherned ning kuumuta veel seni, kuni need on soojad.
  4. Seejärel maitsesta segu soola, pipra ja sidrunimahlaga.
  5. Söö kohe - mmmmm!
Märkused
  1. P.S. Saladuskatte all võin öelda, et viskasin sel korral ka paar peotäit naati pannile lisaks 🙂
Hea toidu kodu http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>