Hea toidu kodu

Kanamaks sibulate ja kuldrenetiga

Jätkan õunte lainel. Sel korral soolases võtmes ja koos kanamaksa ning sibulaga. See retsept sai tegelikult kunagi alguse hoopis pasteedi tegemisest, aga kuna ma tavaliselt pasteeti tehes pool maksast niikuinii otse panni pealt ära söön, siis ei hakanud end sel korral üldse pasteedi tegemise mõttega narrimagi. 

Kuna õunu on endiselt lademetes, siis paarilist polnud maksale vaja kaugelt otsida ja kui Calvados juba niikuinii alati pasteedi sisse käib, siis ilmselgelt sobivad õunad selle toidu sisse lihtsalt imeliselt.

Ideaalne on selline kombinatsioon näiteks eelroana koos krõbeda saiaga või siis, kui oled minusugune, siis lihtsalt lõunasöögiks ja suuuuures koguses 🙂

img_20161003_151501

Nii huvi pärast tegin umbkaudsed hinnaarvutused ka. Kogu allpool toodud retseptis olev kogus maksab kokku maksimaalselt 2 €. Maksa hinnaks 0,99 € + või umbes 0,5 € + sool-pipar-õli-Calvados max  0,5 €. Õunad ja sibulad on vanaema käest, aga ega need ka poes või turul just hingehinda maksa. Seega eeltoit ühele inimesele nii umbes 50 senti ja pigem on tegemist vägagi gurmeega. 

Kanamaks sibulate ja kuldrenetiga
Kogusest jätkub eeltoiduks 4-6 sööjale
Hinda retsepti
Prindi
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Vaja läheb:
  1. 2 suuremat sibulat (ca 200 g)
  2. 5 keskmist kuldrenett õuna (ca 300 g)
  3. 1 spl õli
  4. 60 g võid
  5. 500 g kanamaksa
  6. Soola
  7. Pipart
  8. 4 cl Calvadosi
Juhtnöörid
  1. Lõika sibul sektoriteks ning pane õli ning pisukese soolaga keskmisel kuumusel pannile umbes viieks minutiks praadima.
  2. Lõika ka õunad sektoriteks ning viska sibulale lisaks.
  3. Puhasta maks kelmetest ning keera pannil kuumus kõrgeks.
  4. Lükka sibulad ja õunad panni ühte äärde ning lisa tühjaks jäänud pinnale või.
  5. Prae maksatükke või sees mõlemalt poolt umbes 2 minutit, kuni need on mõnusalt krõbedad.
  6. Maitsesta soola ja värskelt purustatud pipraga.
  7. Seejärel sega kogu kraam pannil segamini, lisa pannile Calvados ja prae veel umbes 2 minutit.
  8. Serveeri kohe näiteks krõbeda saiaga.
Märkused
  1. P.S. Õunad võid loomulikult asendada nendega, mis sul parasjagu kodus olemas on.
  2. P.P.S. Mida iganes sa teed, siis palun ära maksa üle küpseta. See peaks jääma keskelt kergelt roosakas ja mõnusalt pehme.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>