Hea toidu kodu

Kanafileerull feta, pesto ja päikesekuivatatud tomatitega

Tegemist on mõnusa ampsuga – mahlane kanafilee, mille sisse on peidetud pestost ja päikesekuivatatud tomatitest särtsakas feta. Pesto võiks ideaalis muidugi ise tehtud olla, sest isetehtud pesto on lihtsalt kordades parem, kui ükstapuha milline poe oma, aga kuna me elame sellises kliimavööndis, et basiilik keset talve rõdul väga kasvama ei kipu ja seda väikeste potitäite kaupa koju tassida, et need pestoks teha, tundub jabur, siis ajab poest ostetud pest ka asja ära.

See suupiste ei saanud mul üldse väga kergesti retseptiks. Võiks lausa öelda, et esimene katsetus läks aia taha. Aga sellest pole midagi, sest sõin selle lihtsalt niisama ära – maitse oli hea, aga algselt feta asemel toorjuustu kasutades voolas see rulli seest lihtsat välja ning ka tomatitega sain oma õppetunni – need tuleb õlist võimalikult kuivaks pigistada. 

Seda rulli saab süüa mitut pidi – täna pildi peal on näha suupisted. Nende suupisteampsudeks lõikamiseks peab rullidel kindlasti korralikult maha jahtuda laskma, ideaalis lausa üle öö ning lõikamiseks tasub kasutada köögi kõige teravamat nuga. Teine variant on süüa seda soojalt. Sel juhul tuleks rullid kuumal pannik õli sees krõbedaks praadida. Ja serveerida näiteks ohtra rohelise salati ja kartulipüreega. Mõlemat pidi on hea!

Kanafileerull feta, pesto ja päikesekuivatatud tomatitega
Hinda retsepti
Prindi
Vaja läheb:
  1. 2 suuremat kanafileed
  2. 150 g fetat
  3. 12 päikesekuivatatud tomatit õlis (korralikult kuivaks pigistatud)
  4. 1 tl pestot
  5. Soola-pipart
Juhtnöörid
  1. Haki tomatid peenelt ning sega koos pesto ja fetaga ühtseks kreemiks, maitsesta pipraga.
  2. Lõika kanafileed noaga keskelt pooleks, et need õhemaks saada, kuid jäta üheks suureks tükiks. Seletada on raske, aga kui seda tegema hakata, siis ei ole midagi keerulist. Koputa lihahaamriga filee veelgi lamedamaks.
  3. Aseta kanafilee toidukilele,säti pool juustusegust kanafileele ning rulli filee selle ümber kokku. Tee seda umbes nii, nagu rulliksid rullbiskviiti - no nii, et kile ei jää mitte kihtide vahele, vaid ainult väljapoole. Mina kasutasin võimalikult ühtlase tulemuse saamiseks veel sushi rullimiseks mõeldud matti.
  4. Rulli rull korralikult toidukilesse ning seo otsad sõlme. Seejärel rulli see veelkord toidukilesse, et tekiks võimalikult kinnine pakike.
  5. Korda kogu tegevust teise filee ning ülejäänud juustuseguga.
  6. Jäta rullid külmkappi vähemalt paariks tunniks aga veel parem üleöö puhkama.
  7. Säti keema suur potitäis vett.
  8. Kui vesi on keema tõusnud, siis säti kanafileerullid sellesse podisema (koos toidukilega. Jah, see on okei ning ei sula ära), keera kuumus selliseks, et see päris ei kee ning hoia fileerulle seal 20 minutit.
  9. Seejärel tõsta kanarullid veest ning lase neil jahtuda.
  10. Viilutama asu neid üliterava noaga alles siis, kui need täiesti jahtunud on.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>