Hea toidu kodu

Jahutav 5-minuti kurgisupp

Eriti lihtne, Supp, Vegan | 25. juuni 2018 | By

Mulle tundub, et pärast Jaanipäeva, mis ilmselt kõigil eestlastel ülesöömise tähe all möödub, kulub ära üks eriti kerge ja kiiresti valmiv supiretsept. Tegemist on toiduga, mille tegemiseks läheb isegi köögis kõige kobamal maksimaalselt kümme minutit, pigem nagu isegi ainult viis. Rannavormile aitab see ka ainult kaasa, nädala lõpus pidi õnneks jälle soojaks ka minema. 

Supp on rohelisest rohelisem ja tervislikust tervislikum. Plaanisin umbes täpselt sedasama suppi teha juba ammu, aga siis tuli suure avokaadoikalduse tõttu hoopis selline supp. Nüüdseks olen veendunud, et superhead on mõlemad ning samuti sobib praegusesse hooaega suurepäraselt mõnus jahutav tomatisupp. Kõigi nende suppide jaoks on ainuke eeltingimus see, et koduses majapidamises peab leiduma üks blender. Häda pärast ajab saumikser ka asja ära, aga viimaste nädalate jooksul olen aru saanud, et hea blenderiga tõepoolest võib siidisema tulemuse saada. Uskumatu, kuidas ma viimased aasta aega üldse ilma blenderita hakkama olen saanud. Sellest ajast, kui mul korraks ka saumikserit ei olnud, meenub ka üks juhtum, mil proovisin kahvli ja sõela abil hummust teha ja ütleme ausalt, et midagi head sealt välja ei tulnud 😀

Tänane supp ei saaks kuidagi lihtsam olla. Ainuke, mis natuke vilumust vajab on küpsete avokaadode valimine. Hea nipp selleks on leida avokaado, mis sõrmede all juba kergelt vetrub ja siis nokitseda sealt varreosa lahti. Kui see ära tulla ei taha, siis on vili veel toores. Kui sealt paistab heleroheline viljaliha, siis on täpselt õige aeg ja kui sealt vaatab vastu midagi pruunikat, siis oled paraku juba hiljaks jäänud.  

Kogu ülejäänud “retsept” kujutab endast ainult jämedalt hakkimist, ühtlaseks suristamist ja maitsestamist. Kaunistada võid ka, aga see ei ole absoluutselt kohustuslik, kui sul minust väiksem Instagrami-sõltuvus on ja sa ei pea iga oma toidu pildistamist vajalikuks.. Seega ei muud, kui järgmine kord rannapäevaks valmistudes hangi külmkapp rohelist kraami täis ja saad pärast palavat päeva viie minutiga jahutava õhtusöögi lauale!

* Aitäh Philipsile, kes saatis mulle testimiseks oma vaakumblenderi.

Jahutav 5-minuti kurgisupp
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
5 min
Ajakulu kokku
5 min
Vaja läheb:
  1. 800 g värsket kurki
  2. 2 väiksemat küpset avokaadot
  3. 0,5 laimi mahl
  4. 1 korralik roheline sibul (need alt punased on eriti ilusad)
  5. Soola
  6. Kui soovid, siis kaunistuseks näiteks herneid ja koriandriõisi
Juhtnöörid
  1. Kui soovid supi kaunilt ära kaunistada, siis alusta sellest, et tõmbad kurgist koorimisnoaga pikad viilud, mille saad hiljem rulli keerata ning avokaadost saab teha näiteks kuulikesed ja sibulast õhukesed rõngad. Või kasuta oma fantaasiat ja tee täpselt sellised kaunistused nagu soovid. Või jäta need üldse tegemata. Supp maitseb ka ilma kaunistusteta hästi.
  2. Tükelda kõik, mis kaunistusena kasutusele ei lähe jämedalt, viska blenderisse ja surista ühtlaseks.
  3. Serveerimiseks kalla see kaussidesse ja kaunista sellega, mis enne kõrvale panid või täpselt sellega, millega ise soovid.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>