Hea toidu kodu

Esimesed kukeseened ja kevadine ühepanniroog

Eile oli ilm juba vahepeal täitsa suve moodi. Tänasest lootsin viimase hetkeni rannailma, aga no mida ei ole, seda pole. Nüüd just tund aega istusin rõdul, sest nüüd on päike väljas, aga no pruuniks see õhtune päike ju kahjuks ei hakka. Aga pole hullu midagi – mõnus on ikka ja tuleb lihtsalt kuidagi teistmoodi suvetunne sisse saada 🙂

Turul müüakse juba kukeseeni. Ei ole Eesti omad, müüja sõnul hoopis Leedust, aga minu jaoks on ka Leedu piisavalt lähedal ja kukekad olid imeilusad, täpselt õige suurusega ja värsked. Ja tekitavad alati suvetunde! Kogritsaid oli veel ka ja külmkapis ootasid ära kasutamist veel viimased jupid sparglit ja mõned keedetud kartulid – nii saigi kokku üks mõnus varasuvine pannitäis. 

Kevadine ühepanniroog
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Vaja läheb:
  1. 200 g kevadkogritsaid (korralikult kupatatud)
  2. 200 g kukeseeni
  3. 100 g rohelist sparglit
  4. 6 keedetud kartulit
  5. Praadimiseks õli
  6. Punt rohelist sibulat
  7. Serveerimiseks ohtralt tilli
Juhtnöörid
  1. Kuumuta pannil õli ning viska sellesse seened - prae mõnusalt krõbedaks.
  2. Umbes 5 minuti pärast viska pannile ka umbes 1 cm paksusteks juppideks lõigatud spargel ning prae veel umbes minuti jooksul.
  3. Seente praadimise ajal viiluta kartulid umbes 1 cm paksusteks viiludeks.
  4. Tõsta seenesegu pannilt taldrikule ning kuumuta pannil uus sorts õli.
  5. Prae kartuliviile õlis kuni need on mõlemalt poolt kaunilt kuldsed - seejärel lõika otse pannile juurde roheline sibul ning kalla la seened pannile tagasi.
  6. Kuumuta veel minuti jooksul ja oledki valmis serveerima!
  7. Kõrvale sobib imehästi näiteks värske soolakurk!
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>