Hea toidu kodu

Chiapuding rabarberiga

Siit tuleb üks järjekordne imelihtne, imemaitsev ja tervislik hommikusöögi (või siis hoopis magustoidu? Ma ei suuda otsustada, kumb see on…) retsept, millega igaüks hakkama saab.

Rabarberid on just praegu teemaks ja nii on ka siin chiapudingu kihtide vahel just rabarber – mõnusalt hapu ja mulle just nii meeldibki, aga loomulikult võid suhkrut juurde lisada, kui vajalikuks pead. Lisaboonusena saab seda korraliku portsu korraga ette teha ja kaunilt klaasidesse-kaussidesse-topsidesse valmis sättida nii, et hommikusöögiks saab purgitäie lihtsalt külmkapist haarata ja hea-paremaga üle kuhjata. 

Ülihästi sobivad siia juurde ükskõik millised marjad (vaarikad on mu lemmikud, aga nende hooaeg ei ole veel kahjuks käes), puuviljad, pähklid, röstitud kookoselaastud – you name it, kõik sobib! Ja kuna ma panin rõdule sel aastal lisaks tavapärasele kraamile ka lilled kasvama, siis ma kahtlustan, et neid söödavaid õisi võib mu postitustest veel suve lõpuni ohtralt leida 🙂 Sest lihtsalt nii ilus on ju!

Chiapuding rabarberiga
Hinda retsepti
Prindi
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Ajakulu kokku
40 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Ajakulu kokku
40 min
Chia pudingu jaoks
  1. 1 dl chia seemneid
  2. 1 dl kookospiim
  3. 3,5 dl vett
  4. 1 spl agaavisiirupit
  5. 1 tl vaniljeekstrakti
  6. Suts soola
Rabarber
  1. 250 g rabarberit (mida roosam, seda ilusam)
  2. 1 spl suhkrut
Juhtnöörid
  1. Pudingi jaoks sega kõik koostisosad omavahel kokku (vett tundub alguses kohutavalt palju, aga need seemned paisuvad ka korralikult!)
  2. Jäta need külmkappi seisma vähemalt pooleks tunniks, aga veel parem, kui üleöö.
  3. Koori rabarber ning tükelda see umbes 1 cm viiludeks.
  4. Pane see koos suhkruga potti ning lase madalal kuumusel umbes 10 minutit podiseda.
  5. Paar korda võid vahepeal segada, valmis on siis, kui rabarber pehme on.
  6. Mina segasin segu täna korralikult läbi ja sain moosi-laadse asja. Kui tahad, siis võid tükid muidugi terveks jätta.
Lõppakord
  1. Serveerimisel tõsta kihid vaheldumisi kaussi või klaasi. Serveerimisel annavad ilu ja maitset juurde näiteks erinevad marjad, röstitud kookoselaastud või puuviljad. Täpselt see, mille järgi parasjagu isu on 🙂
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>