Hea toidu kodu

Banaani-kohupiima pannkoogid

Täna on pühapäev, mis paljudes kodudes tähendab pannkoogipühapäeva. Mul tegelikult mingit traditsiooni ei ole, sest mulle meeldib eldada nii, et võin pannkooki süüa täpselt siis, kui mul selleks tuju tuleb. Sama laieneb ka koogile, mida võib minu loogika järgi kenasti hmmikusöögiks süüa, kui selleks isu on. Ka kõikvõimalikke pidusid ei pea minu loogika kohaselt pidama siis, kui ühiskond seda ootab, vaid siis, kui tunne peale tuleb ja ka kingitusi tohib teha iga päev, aga jõulude ajal tingimata ei pea. (Okei, selle viimasega ma ikkagi natuke allun ka ühiskonna survele, aga nii vähe, kui võimalik). Lihtsalt iga päev on täpselt nii tore, kui toredaks me selle ise teeme ja see, et keegi kunagi kuskil otsustas, et pühapäeva hommikul peaks pannkooki sööma ei peaks meid mingitesse raamidesse suruma. 

Aga täna hommikul said pannkoogid igal juhul söödud ja sel korral panin pannkoogi sisse põhiliselt täpselt samad koostisosad, mis on tavaliselt pärast trenni hilises õhtusöögis ehk siis kohupiim ja banaan. Ja nii võib neid minu loogika kohaselt peaaegu et tervislikuks nimetada. Proteiini on siin igatahes korralikult ja maitsevad superhästi – ette hoiatuseks mainin ära, et küpsetada tuleks neid madalamal kuumusel, sest banaan muudab pannkookide pealispinna üsna kiiresti päris krõbedaks ja kipub isegi natuke kõrbema minema. 

Juurde sobib pakkuda kõike seda, mida tavaliste pannkookidegagi. Minu valikuks osutus täna värske mango (üllatavalt küpseid ja mõnusaid Hispaania mangosid saab hetkel näiteks Prismast) ning granaatõunaseemned. Kindlasti sobib ka mõni toormoos, või jogurt, või vahtrasiirup…. vali aga välja ja kuhja pannkookidele! 

Ilusat pühapäeva, täpselt sellist, nagu sulle meeldib!

Banaani-kohupiima pannkoogid
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Vaja läheb:
  1. 2 banaani
  2. 200 g kohupiima (5%)
  3. 30 g jahu (umbes 0,5 dl)
  4. 2 muna (ikka vabaltpeetud kanadelt, eks)
  5. Pisut soola
  6. Praadimiseks õli
Juhtnöörid
  1. Purusta banaanid saumikseriga.
  2. Lisa samasse kaussi kohupiim ning surista kõik ühtlaseks.
  3. Lisa jahu, pisut soola ning munad ning sega kõik ühtlaseks (võid selleks endiselt saumikserit kasutada, kui soovid eriti ühtlaseid koogikesi)
  4. Kuumuta pann keskmisele (pigem pisut madalamale) kuumusele ning prae selles väikseid pannkooke mõlemalt poolt umbes 1,5 minutit, kuni need on mõnusalt krõbedad.
  5. Serveeri soojalt millega iganes sa soovid
Hea toidu kodu http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Head pannkoogid!
    18. jaan. 2020

    Lapsele maitsevad väga Banaani pannkoogid😊

        • Jäta kommentaar

          kadri
          23. veebr. 2022

          Aga proovi madalamat kuumust 🙂 Iga toit on võimalik ära kõrvetada, kui piisavalt kõrget kuumust kasutada 😀

        • Jäta kommentaar

          Janeli
          7. juuni 2022

          Panin kohupiima asemel Pasha kohupiimapastat ja veidikese rohkem jahu, lõpptulemus oli väga hea.

          • kadri
            19. juuni 2022

            Aitäh, hea info, et kohupiimapastaga ka välja tulevad 🙂

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>