Hea toidu kodu

Baklažaanirullid tomati ja mozzarellaga

Need siin on ühed väga mõnusad rullid, mis sobivad suvel suurepäraselt grillimiseks, aga praegusel aastaajal saab need edukalt ka ahjus valmis küpsetada (mis muidugi ei tähenda, et julgemad siiski ka keset talve grillima ei võiks minna).

Siin moodustavad suurepärase koosluse baklažaan, pesto, tomat ja mozzarella. Oleme ausad – need sobivad niikuinii igas asendis suurepäraselt kokku, aga niimoodi rulli keeratuna on minu meelest veel eriti imelised. Sobivad loomulikul kohe pärast ahjust võtmist söömiseks ning annavad sel juhul koos salatiga täiesti pearoa mõõdu välja. Samuti sobivad need aga ka külmalt ampsamiseks. Päris näputoiduks ma neid ei nimetaks, sest need on ikka päris mahlased ja pigem määrivad sõrmed ära, seega väga peenele ja viisakale suupistelauale ärge neid igaks juhuks planeerige, aga kui seltskonnas kõik “omad” on ja salvrätikud ka olemas, siis maitsvad on need külmalt küll!

Retsept kujutab endast ainult asjade kokku tõstmist ja rulli keeramist ning kõige keerulisem kogu protsessi juures on baklažaanist võimalikult õhukeste viilude lõikamine, ülejäänuga saavad ka kõige köögikaugemad tegelased hakkama. Ja baklažaani valides püüa leida võimalikult pikk ja pigem peenem isend – siis on rullide meisterdamine lihtsam!

Baklažaanirullid tomati ja mozzarellaga
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
30 min
Keetmise-küpsetamise aeg
20 min
Aeg ettevalmistuseks
30 min
Keetmise-küpsetamise aeg
20 min
Vaja läheb:
  1. 1 baklažaan (võimalikult pikk ja pigem saledapoolne)
  2. 3 tomatit
  3. 1 pall mozzarellat
  4. 3 spl pestot
  5. 0,5 dl oliiviõli
  6. Soola-pipart
Juhtnöörid
  1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini.
  2. Lõika baklažaanist pikkupidi võimalikult õhukesed viilud.
  3. Viiluta ka tomat ja mozzarella õhukeselt.
  4. Sega omavahel kokku pesto ja oliiviõli
  5. Pintselda baklažaaniviilusid õli-pesto seguga, säti igaühele ühte otsa 2 viilu tomatit, nende vahele juustuviil.
  6. Keera baklazaaniviilud täidisega otsast alustades rulli ning kinnita ots hambatikuga.
  7. Säti rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda need ülejäänud pesto-õliseguga üle. Sipsuta nende peale veel ka õige pisut soola ja mõned keerud värsket pipart.
  8. Küpseta rulle ahjus umbes 20 minutit, kuni need on kergelt krõbedad ning mõnusalt pehmed.
Märkused
  1. Suvel on neid rulli väga mõnus küpsetada hoopis õues grilli peal!
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>