Hea toidu kodu

Ahjubaklažaan kitsejuustukreemiga

Rääkisin üks päev vana tuttavaga, kes mainis, et kaugelt vaadates tundub, et ma teen terved päevad ainult joogat ja kooki. Jooga osaga ta mööda ei pannud, see mahub mu päevadesse tõesti päris tihti. Samas kooki ma nüüd iga päev küll ei tee ja 90% mu toitudest on ikkagi soolased. Magusad asjad jõuavad lihtsalt siia tihedamini, sest esiteks näevad need ilusamad välja (kuigi mu pildistamisoskus ei ole endiselt väga paranenud, seega ma täiel määral seda ilu vist veel edasi anda ei suuda 🙂 ) ja teiseks on soolaste toitude tegemine enamasti selline külmkapis leiduvate asjade kokku sättimine, mis käib kiiresti, käigu pealt ja pole nagu päris retsepti nime väärt. 

Aga tegelikult teen ikka pigem soolaseid asju ja proovin mõned ikka kirja ka panna. Tänane superstaar on baklažaan kitsejuustukreemiga. Baklažaan muutub ahjus küpsetades mõnusalt pehmeks ja sobib kitsejuustuga imeliselt kokku. Kitsejuustu muutsin kergemaks nii, et segasin selle umbes-täpselt pooleks kreeka jogurtiga ja lisasin ka sutsu sidrunit särtsu andma. Meie jaoks oli see omaette õhtusöök, aga kui soovid, siis võid muidugi valida näiteks väikesemad baklažaanid ja serveerida seda toitu hoopis eelroana mitmekäigulisel õhtusöögil. 

Nagu juba ilmselt aru olete saanud, siis koriander sobib minu arvates peaaegu iga toidu juurde ja ei ole erand seegi siin. Peaaegu sama asi on granaatõunaseemnetega – ka need sobivad peaaegu alati nii magusat kui soolast taldrikutäit viimistlema. Kokku on see igal juhul üks ütlemata mõnus kerge toit. Kerge nii valmistamisviisi kui ka kalorsuse poolest ja just see viimane on ju enne suve päris positiivne. Muide, küpsetamise ajaks on retseptis toodud 40 minutit, aga suure osa sellest ajast ei ole päriselt vaja kohe mitte midagi teha. 

Kui ma siin juba külmkapis leiduvast kirjutasin, siis lähen tähistangi oma pühapäeva sellega, et koristan külmkapi ära. Olen selleks juba paar nädalat hoogu võtnud ja tundub, et seda enam väga kaua edasi lükata ei saa. 

Aga teile nüüd see ülilihtne baklažaaniretseptikene 🙂

Ahjubaklažaan kitsejuustukreemiga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
40 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
40 min
Vaja läheb:
  1. 2 keskmist baklažaani
  2. 4 tl head oliiviõli
  3. Soola
  4. 100 g pehmet kitsejuustu
  5. 100 g kreeka jogurtit
  6. Umbes 1 tl sidrunimahla
  7. Peale puistamiseks granaatõunaseemneid ja koriandrit
Juhtnöörid
  1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini ning pane ahju põhja kuumakindel nõu veega, et ahju niiskust lisada.
  2. Poolita baklažaanid pikuti ning lõika neisse noaga umbes 2 cm laiuselt risti-rästi muster (pildilt saab aru, mida silmas pean :))
  3. Määri iga baklažaanipoolik 1 tl oliiviõliga (tegutse kiiresti, õli imendub ülikiiresti) ning lisa üsna heldelt soola.
  4. Küpseta taimi umbes 40 minutit kuni need on pealt pisut krõbedad ning mõnusalt pehmed.
  5. Samal ajal valmista kitsejuustukreem - selleks sega lihtsalt kitsejuust jogurtiga ning maitsesta sidrunimahlaga. Igaks juhuks maitse, kas on vaja ka soola lisada.
  6. Serveerimiseks tõsta baklažaanid taldrikule, kuhja neile kitsejuustukreemi ja lisa ohtralt granaatõunaseemneid ning koriandrit.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>