Hea toidu kodu

Äärmiselt mõnusad kohupiimapannkoogid

Täna siis oli selline päev, et pärast täiesti korralikku õhtusööki avastas härra elukaaslane, et midagi oleks justkui veel süüa tarvis. Mis see “midagi” olla võiks, ta ise aimata ei osanud. Pakkusin siis välja umbes maailma kõik toidud ja tähelepanu jäi pidama kohupiimapannkookide juures. See kiideti heaks kui piisavalt proteiinirikas, aga samas piisavalt süsivesikuid sisaldav. Jep – selline analüütik mul ongi siin kodus 🙂

No ja kohupiim oli ka kodus olemas nagu ka kõik muu, mis nende pannkookide sisse kuulub. Lisandiks valisin mango, mis on meie poodides viimasel ajal lausa üllatavalt hea kvaliteediga, ja imeilusad sügavpunased granaatõunaseemned. Kuna mu pannkoogid kunagi väga magusad ei ole, siis suuremad maiasmokad võivad sellele combole veel pisut vahtra- või agaavisiirupit lisada, aga mulle täitsa piisas ka mango magususest. 

Ma ei ole muidugi kindel, kui mõistlik on pühapäeva õhtuti kella kaheksa ajal pannkooke süüa, aga no samas me elame ju ainult üks kord ja homme saab jälle salatit süüa 🙂 Tegelikult on tegemist täiesti täiusliku hommikusöögitoiduga. Eriti just nädalavahetusel ja eriti suvel kui maailma kõik marjad just valmis on saanud.

Äärmiselt mõnusad kohupiimapannkoogid
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
6 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Aeg ettevalmistuseks
6 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Vaja läheb:
  1. 200 g kohupiima (5%)
  2. 1 tl kookossuhkrut
  3. 40 g jahu
  4. 2 muna
  5. Näpuotsatäis soola
  6. Praadimiseks õli
Juhtnöörid
  1. Pane kaussi kohupiim, suhkur, sool ning munakollased suuremasse kaussi ning sega kergelt läbi. Munavalged eralda nii, et sinna kollast sisse ei satuks.
  2. Lisa segule ka jahu ning sega korraks veel.
  3. Vahusta käsimikseriga munavalged tugevaks vahuks.
  4. Seejärel surista sama mikseriga ka kohupiimamass nii ühtlaseks, kui võimalik (mitte kaua, äkki 30 sekundit või nii. Vahtu minema ei pea, lihtsalt korralikult segamini ja seda on mikseriga lihtsam teha).
  5. Lisa munavalged kolmes osas kohupiimamassile ning sega pärast iga osa lisamist tainas rahulikult ühtlaseks nii, et tekib mõnus kohev tainas.
  6. Kuumuta pannil õli keskmisele kuumusele ning prae väikesed kohevad pannkoogid.
  7. Serveeri soojalt sellega, mida hing parasjagu ihaldab.
Märkused
  1. Need pannkoogid ei ole väga magusad - lisandid on juba iseenesest piisavalt maitsvad. Aga kui oled suurem maiasmokk, siis pane lihtsalt rohkem suhkrut.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Erle
    12. juuli 2018

    Tore kirjeldus Teil kookidest, et kiiresti ette võtta kohalikult lehmapidajalt saadud kohupiimaküpsetus. Aga palun igaks juhuks täpsustust jahu koguse kohta – eks oma kogemus ka ütleb midagi, aga samas on mul untsuläinud kohupiima- ja jogurtiküpsetisi just seetõttu, et kuivaine vahekorrad natuke nihkes olid. Et siis 40 jahu…. 🙂

    • Jäta kommentaar

      kadri
      12. juuli 2018

      Täitsa õige kommentaar. Vat ei tea, kuidas see G täht ära oli ununenud 🙂 Nüüd igal juhul lisatud ja jahu ikka 40 grammi 🙂

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>